Βάσω Σαμακοβλή: Είπαμε κατανόηση, αλλά μη μας τρελάνουν κιόλας

βάσω-σαμακοβλή-είπαμε-κατανόηση-αλλά-842883

Μοιάζει με λογικό, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές να παλεύουν με τις πιέσεις που δέχονται, καθώς οι προβλέψεις του τελευταίου φορολογικού πολυνομοσχεδίου -και όχι μόνο- κινήθηκαν σε πλήρη ανακολουθία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει στους πολίτες.

Είναι πιθανόν έως βέβαιο ότι βουλευτές της συγκυβέρνησης απόλυτα κατανοούν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία, η οποία έχει επωμιστεί μεγάλα βάρη στους ώμους της τα τελευταία χρόνια και δέχθηκε ένα ακόμη «βαρίδι» από μία αριστερή, αυτή τη φορά, κυβέρνηση.

Ομως, ορισμένοι μάλλον μας κάνουν πλάκα… «Τα 99 χρόνια δεν μας τρομάζουν. Και η τουρκική κατοχή ήταν τέσσερις αιώνες. Είμαστε ανθεκτικός λαός», ήταν χθεσινή δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Αννα Βαγενά, σε μια προσπάθεια, με το δικό της ύφος, να υπερκεράσει τις αντιδράσεις για τα εκατόχρονα… ζωής που έδωσε ο τελευταίος νόμος στο Υπερταμείο.

Να υποθέσουμε, δηλαδή, ότι το γεγονός της δοκιμασίας και της αντοχής μας από τον τουρκικό ζυγό ως χώρας, συγκαταλέγεται στο σκεπτικό της κυβέρνησης ότι δεν θα πτοηθούμε από όσα μέτρα και αν πέσουν στο κεφάλι μας; Να επικροτήσουμε τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης, που άλλα έταζε και άλλα έπραξε; Να συμφωνήσουμε ότι, αν είναι έτσι, αντέχουμε και άλλο, οπότε ας συνεχίσουν; Ή να αρχίσουμε τα χάπια για να γλιτώσουμε την παράκρουση.

Είπαμε. Κατανοούμε τις πιέσεις των δανειστών, την ανάγκη της χώρας για ρευστότητα, τις υποχωρήσεις ώστε να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ, αλλά μη μας τρελάνουν κιόλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου