Χρήστος Μπουκώρος: Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

χρήστος-μπουκώρος-ο-αθλητισμός-είναι-790385

Σήμερα στις 7 το απόγευμα η καρδιά ολόκληρου του Βόλου θα χτυπά δυνατά μέσα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Χιλιάδες, ίσως και πάνω από δέκα, θα είναι οι Βολιώτες που θα σπεύσουν εκεί προκειμένου να συνδράμουν τη γηπεδούχο ή τη φιλοξενούμενη-και οι δύο εντός εισαγωγικών-ομάδα.

Η σημερινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, όσο και αν το ποδόσφαιρο στις μέρες μας είναι καθαρά επαγγελματικό, ξυπνάει μνήμες και γεννάει προσδοκίες. Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου έχουν γράψει τη δική τους μεγάλη ιστορία στις σελίδες του Ελληνικού αθλητισμού.

Σήμερα είναι μια άλλη εποχή. Οι δύο ιστορικές ομάδες θα αναμετρηθούν, στο πλαίσιο του πιο δύσκολου και συναρπαστικού πρωταθλήματος, με έπαθλο την αύξηση των πιθανοτήτων τους για άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ασχετα από την έκβαση της σημερινής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ευχή όλων μας είναι να πετύχουν το στόχο της ανόδου και οι δύο τοπικές ομάδες. Αυτό θα ήταν μεγάλη αθλητική επιτυχία για το Βόλο.

Βεβαίως πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού αγώνα σήμερα θα κριθεί και η εικόνα της πόλης. Για το Βόλο δεν υπάρχουν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι. Ο Βόλος είμαστε όλοι μας και σήμερα έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε την εικόνα του τόπου μας. Όποιος αναλάβει την ευθύνη να δυναμιτίσει και να διαταράξει το κλίμα της σημερινής γιορτής πρέπει εξαρχής να γνωρίζει ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Κανείς. Ούτε παράγοντας, ούτε φίλαθλος δεν έχει αυτό δικαίωμα.

Η σημερινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση πρέπει να αποτελέσει πρεσβεία του Βόλου για ολόκληρη την υπόλοιπη αθλητική Ελλάδα. Κάθε άλλο θα είναι χτύπημα κατά της πόλης και των συμφερόντων της.

Μπορεί σήμερα να μην έχουμε τη χαρά να δούμε Συνετόπουλο, Κοκκινάκη, Λαλέ, Μποτίνο και άλλα Βολιωτάκια να μάχονται για τη φανέλα της καρδιάς τους, θα δούμε όμως αξιόλογους ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και του κόσμου. Άλλοι καιροί, άλλες ανάγκες, άλλες πρακτικές.

Από την καρδιά μας ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος του γηπέδου και μεγάλος κερδισμένος να είναι ο αθλητισμός και ο Βόλος μαζί με ολόκληρη την αθλητική και φίλαθλη οικογένεια της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου