17 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

17-μαρτίου-παγκόσμια-ημέρα-κοινωνικής-ε-615219

Στην παγκόσμια ημέρα Κοινωνικής εργασίας που γιορτάζεται την Τρίτη 17 Μαρτίου, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Μαγνησίας.

«Ο εορτασμός αυτός είναι πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών, ενός διεθνούς σώματος 84 χωρών, με σκοπό να αναδείξει το έργο των κοινωνικών λειτουργών, που συχνά επιτελείται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Φέτος η μέρα αυτή έχει ως θέμα «Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια των Λαών και των Κοινωνιών».

Η επιστήμη της Κοινωνικής Εργασίας καθοδηγείται από την ανάγκη για πρόκληση και αλλαγή εκείνων των δομικών συνθηκών που λειτουργούν συσσωρευτικά στην περιθωριοποίηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την καταπίεση. Προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες με σκοπό την πρόληψη ή την αντιμετώπιση ανθρώπινων αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων, που παρουσιάζονται κυρίως στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το νεοσύστατο Δ.Σ. του τοπικού τμήματος Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Μαγνησίας, έχοντας διάθεση για αμέριστη συνεργασία, υποστήριξη και συσπείρωση των συναδέρφων, συνδυάζοντας την εμπειρία των παλιών με την ορμή των νέων, εύχεται σε όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς, χρόνια πολλά, γεμάτα δύναμη και υγιείς αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας και του κοινωνικού συνόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου