Φάνης Τριανταφύλλου: Ο επίορκος υπουργός και οι συν αυτώ

φάνης-τριανταφύλλου-ο-επίορκος-υπουρ-59899
ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ



Ο ουρανός του Βόλου γεμίζει από καπνιά. Τα πνευμόνια σου από μαυρίλα. Το μυαλό σου γεμίζει από την εικόνα του επίορκου υπουργού. Κι απ’ τους πολιτικούς που δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν. Κι ύστερα έρχεται το σκάνδαλο του ΕΟΤ, η SIEMENS, οι Τσοχατζόπουλοι, οι Τσουκάτοι, τα Βατοπέδια… Όταν βραδιάζει στα στενά κινούνται σαν σκιές όσοι δεν έχουν στέγη. Σαν ξημερώνει στους δρόμους περιφέρονται οι άνεργοι. Σε χιλιάδες σπίτια το φαΐ είναι λιγοστό. Κάθε μέρα η ουρά μεγαλώνει στα συσσίτια. Με τα λεφτά από τη δουλειά δεν βγαίνει ο μήνας. Πολιτική διαφθορά, φτώχεια και εξαθλίωση. Η χώρα υποτελής. Δεν φταίνε τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τούτη την κατάσταση, εσύ φταις που ακόμα τα πιστεύεις.

Φυσικά πιστεύεις σε έναν ιερό σκοπό. Να βγουν η χώρα μας κι η κοινωνία από την κρίση. Τα ίδια όμως σου έλεγαν και πέρσι, όταν στο Βόλο δεν έκαιγαν χλωρά κλαριά και πλαστικά. Η ίδια πολιτική και πρόπερσι, όταν ακόμα οι άστεγοι κι οι άνεργοι ήταν λίγοι. Θυμάσαι; Ο επίορκος υπουργός και οι συν αυτώ ήταν οι εισηγητές της. Αυτοί σ’ έβαλαν στα μνημόνια. Τι άλλο χρειάζεται για να δεις ότι είσαι σε λάθος δρόμο; Πως η εμπιστοσύνη σου ή η παραίτησή σου ήταν και είναι το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε εξουσίες για την εξαθλίωσή σου;

Πιστεύεις ότι έτσι σώζεται η πατρίδα κι η κοινωνία. Μα η πατρίδα έχει ήδη παραδοθεί στους ξένους κι η κοινωνία πνέει τα λοίσθια. Σου λέω, λοιπόν: Εάν ο σκοπός της πολιτικής που εισήγαγε ο επίορκος υπουργός και οι συν αυτώ ήταν η σωτηρία μας, δεν θα επιτυγχανόταν με την καταστροφή μας. Η εμπιστοσύνη που έδειξες το 2010 χρησιμοποιήθηκε για να κατεβείς πολλά σκαλιά το 2011. Η εμπιστοσύνη σου το 2011 χρησιμοποιήθηκε για να φτάσεις σήμερα να καις παλιά κουφώματα εξ αιτίας της φτώχειας σου. Η εμπιστοσύνη σου και η παραίτησή σου σήμερα θα σε οδηγήσουν το 2013 ακόμα πιο χαμηλά. Κι αυτό δεν είναι σωτηρία. Κανένας στόχος δεν φτάνεται με την καταστροφή του. Ως πότε την ευθύνη για την κατάστασή σου δεν θα την έχουν οι επίορκοι υπουργοί και οι συν αυτοίς, και θα την έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι κι οι μετανάστες; Όσο επιμένεις να δείχνεις εμπιστοσύνη σε ένα διεφθαρμένο και σάπιο σύστημα, τόσο ο στόχος για τη σωτηρία της πατρίδας και του λαού μας απομακρύνεται, ώσπου μια μέρα να γίνει πια ανέφικτος.

Η προσέγγισή σου στα πράγματα δεν σε πάει μακρύτερα από ένα εικοσιτετράωρο. Τι θα κάψεις σήμερα στη σόμπα σου, τι φαΐ θα υπάρχει στο τραπέζι που να ’ναι φτηνό και να φτάνει για όλους, πώς θα πληρώσεις τα χαράτσια της ημέρας… Είναι ανάγκη όμως να δεις τους διεφθαρμένους κι επίορκους υπουργούς, τους συν αυτοίς και την πολιτική τους ως ενότητα. Να δεις την εξέλιξή σου, την εξέλιξη του λαού και της χώρας σου, μέσα από αυτή την πολιτική. Είναι ανάγκη να απορρίψεις την προπαγάνδα. Κλείσε την τηλεόραση, κοίτα τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Κρίνε με βάση τα γεγονότα και τίποτε άλλο, σκέψου με το δικό σου μυαλό και μόνο. Εάν το κάνεις, το πρώτο που θα συμβεί είναι να πάψεις να φωνάζεις «ζήτω». Και όλα τα άλλα έρχονται μετά ως φυσική συνέπεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου