Φάνης Τριανταφύλλου: Ο ήλιος της δικαιοσύνης

φάνης-τριανταφύλλου-ο-ήλιος-της-δικαι-572132

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

Εχουμε, λένε οι πλούσιοι και ισχυροί κλειδοκράτορες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δε χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται στη χώρα μας χάριν των συμφερόντων τους, μια πλήρη εικόνα τού τι θα συμβεί, αν πάψουμε να υπακούουμε στις εντολές τους. Ο Τύπος κάθε μέρα αναφέρεται σε εκβιασμούς τους και απειλές, αυτά τα εργαλεία σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής, όμοια με κείνα που χρησιμοποιούσαν οι φεουδάρχες προπάτορές τους το Μεσαίωνα για να κρατούν υποταγμένους τους δουλοπάροικους.

Οι απειλές αυτές κι οι εκβιασμοί ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν και νέα επινόηση, προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των λίγων και ισχυρών για διαρκή υποταγή των πολλών και αδυνάμων. Είναι πολιτικά διαβήματα καλυμμένα με τις καλύτερες των προθέσεων και ενδεδυμένα με τον ανθρωπισμό που ταιριάζει στην ιθύνουσα ευρωπαϊκή κοινωνική τάξη. Κατά μήκος των γενναιοφρόνων δηλώσεών τους περί σωτηρίας της χώρας μας και δια μέσου των γραμμών των απειλών και των εκβιασμών τους προκειμένου να ακολουθήσουμε τις εντολές τους και να σωθούμε φωτίζεται από ψηλά, ως εάν να υπάρχει ένας ήλιος δικαιοσύνης που ξεγυμνώνει τους μασκαράδες, η αληθινή τους πρόθεση, έτσι ώστε να μη μένει αμφιβολία σχετικά με το τι μας περιμένει, εάν φοβηθούμε και παραμείνουμε υποταγμένοι στην εξουσία τους.

Η ελληνική δεξιά και η σοσιαλδημοκρατία παραθέτουν σχόλια, η ουσία των οποίων έγκειται στα εξής: η υποταγή στις εντολές των πλούσιων και ισχυρών κλειδοκρατόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επέβαλαν στη χώρα μας το πιο θαρραλέο οικονομικό και πολιτικό εγχείρημα του καιρού μας, το μνημόνιο, είναι εκ των ουκ άνευ. Το πνεύμα του μνημονίου είναι μια σύλληψη της Ιστορίας, που έχει κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό που κατασκευάστηκαν τα όνειρα των τυράννων απ’ την αυγή της Ιστορίας μέχρι σήμερα κι αποτελεί τον προάγγελο μιας νέας εποχής φεουδαρχίας στην Ευρώπη. Μέσα από την υιοθέτηση του πνεύματος αυτού (και της απόλυτης υποταγής στους λίγους και ισχυρούς που εμπεριέχει) η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει.

Ασφαλώς αυτές οι τόσο οδυνηρές για το λαό μας απόψεις θα έμοιαζαν με θλιβερή καρικατούρα, αν οι απειλές και οι εκβιασμοί των λίγων και ισχυρών δεν λύγιζαν τις αδύναμες καρδιές μέσα στην κοινωνία. Αλλά το ζητούμενο είναι η κοινωνία να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της εμπειρίας της από την υπακοή σε εκβιασμούς και απειλές των λίγων και ισχυρών και των παραδοσιακών πολιτικών και οικονομικών ενδιαφερόντων της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας που ταυτίζονται με τα ενδιαφέροντα των απειλούντων και των εκβιαστών. Σκοπός είναι ο λαός να αντιληφθεί τη φοβερή γι’ αυτόν πραγματικότητα που κρύβει η υποταγή στις απειλές και τους εκβιασμούς τους, ώστε όχι μόνο να μην ενδώσει, αλλά και να αποκτήσει τη δύναμη που είναι απαραίτητη για να την αλλάξει. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, όλα τα ιστορικά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας εμφανίζονται ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής υπέρ των λίγων και ισχυρών, ένας αστερισμός από επί μέρους αδικίες, επιδρομές και ληστείες κατά της χώρας και του λαού μας που συγκροτούνται σε ενιαίο σύνολο. Επιπλέον, τέτοια προϊόντα της πολιτικής στόχευσης της ευρωπαϊκής και της ελληνικής ολιγαρχίας πρόκειται να μας πλήξουν με διαρκώς αυξανόμενη σφοδρότητα στο μέλλον, εάν συμβεί να καμφθούμε τώρα από τις απειλές και τους εκβιασμούς τους.

Στο νου εκείνου που θα κατανοούσε τις απειλές και τους εκβιασμούς των ισχυρών ως κάτι το ακαταμάχητο, επειδή ακριβώς εκπορεύονται από ισχυρούς, το σημερινό μας άρθρο δεν λέει και πολλά πράγματα. Αντίθετα, στο νου εκείνων που έχουν μάθει ότι η Ιστορία δεν ξετυλίγεται με τον τρόπο της λογικής ή της χρονολογικής εξέλιξης, αλλά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν προχωρεί με άλματα, λέει πολλά. Το αποτύπωμα που αφήνει στην παρούσα συγκυρία είναι ότι πρέπει, πάση θυσία, να αποκρούσουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς των λίγων και ισχυρών, διότι, απλούστατα, είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει μέλλον για τη χώρα και το λαό μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου