Κάλυψη των κενών στα Κέντρα Υγείας των Β. Σποράδων ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ

κάλυψη-των-κενών-στα-κέντρα-υγείας-των-51632

Καταγραφή ελλείψεων από την Ομοσπονδία Εργαζομένων

Στοιχεία για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών της χώρας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Β. Σποράδες, ενόψει του ανοίγματος στον τουρισμό και των αυξημένων αναγκών της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι υγειονομικές μονάδες των νησιών αντιμετωπίζουν διαχρονική υποστελέχωση και ανεπάρκεια εξοπλισμού, για αυτό και καλούν το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση και κάλυψη των κενών των νοσοκομείων στα νησιά.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επίσης επισημαίνουν ότι λόγω των ειδικών συνθηκών και αυξημένων κινδύνων οι υγειονομικές μονάδες φέτος θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής για την προστασία των επισκεπτών, μόνιμων κατοίκων και υγειονομικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η καταγραφή των ελλείψεων στα Κέντρα Υγείας των Β. Σποράδων έχει ως εξής:

Κέντρο Υγείας Σκιάθου: Απασχολούνται 6 νοσηλεύτριες, ενώ υπάρχουν 2 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Καταγράφονται επίσης ελλείψεις ιατρών (δεν υπάρχουν καθόλου αγροτικοί γιατροί, υπάρχει ένας παιδίατρος και δεν έχουν οδοντίατρο) αλλά και οδηγών ασθενοφόρων.

Κέντρο Υγείας Σκοπέλου: Υπάρχει σχετική κάλυψη σε προσωπικό.

Κέντρο Υγείας Αλοννήσου: Εργάζονται 2 αγροτικοί γιατροί μόνο, ενώ οι αυξημένες ανάγκες καλύπτονται από γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου. Χρειάζεται ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόβλημα υπάρχει και στην στελέχωση του ασθενοφόρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου