Βάσω Κυριαζή:Ολα στο φως…

βάσω-κυριαζήολα-στο-φως-497271

Oι καταγγελίες για την ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι οι εταιρείες αυτές έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Τις μεθόδους των εισπρακτικών εταιρειών σε βάρος των οφειλετών έχουν καταγγείλει πολλές φορές οι Ενώσεις καταναλωτών, ενώ άλλες τόσες φορές έχουμε ακούσει τους Υπουργούς να δεσμεύονται ότι θα βάλουν φρένο.

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός υποστηρίζει ότι: «οι εταιρείες ενημέρωσης οφείλουν να χορηγούν τα στοιχεία αυτά, εφόσον ζητηθούν, στον οφειλέτη ή και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και αποκαλύπτει ότι στην ίδια κατεύθυνση έχει κατατεθεί σημαντικός αριθμός καταγγελιών, των οποίων η βασιμότητα διερευνάται, ενώ έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο για καταχρηστικές πρακτικές σε έξι εισπρακτικές εταιρείες».

Και ενώ οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν φτάσει στο σημείο, όπως πολύ συχνά καταγγέλλεται, αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες, στη συνέχεια να συντάσσουν «πρακτικά», στα οποία προσδίδουν αποδεικτικό χαρακτήρα νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής, για τους απλούς δανειολήπτες, φυσικά, υπάρχει και μία άλλη «κάστα» ανθρώπων, μεγαλοπαράγοντες, μεγαλοεπιχειρηματίες και άλλοι που όλα αυτά τα χρόνια μπορούσαν και ελάμβαναν δάνεια, δεν τα αποπλήρωσαν ποτέ, για να έρθει μία μέρα να χρεοκοπήσουν τράπεζες και δημόσια ταμεία, που για να σωθούν θυσιάστηκε ολόκληρη χώρα και οι πολίτες της. Κόπηκαν συντάξεις, μειώθηκαν μισθοί, απολύθηκε κόσμος, αυτοκτόνησαν από απόγνωση επαγγελματίες και… ο Γολγοθάς συνεχίζεται.

Μαζί με την υποκρισία όλων αυτών που λυμαίνονταν εκτός από τα κρατικά ταμεία και τα τραπεζικά ταμεία με τις πλάτες κυβερνήσεων, διοικήσεων τραπεζών και μεγαλοσχήμονων και συνεχίζουν και ακόμη σήμερα και μας εμπαίζουν, άλλοι κρυπτόμενοι σε φορολογικούς παραδείσους και άλλοι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία, προκειμένου να μη συλληφθούν.

Και μπορεί το τεκμήριο της αθωότητας φυσικά να ισχύει για όλους, συνήθως όμως το θυμούνται και το επικαλούνται όσοι έχουν σπεύσει πιο μπροστά να καταδικάσουν όλους τους υπόλοιπους, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να βιώνει μία ζωή δύσκολη, που κάθε μέρα γίνεται ακόμη πιο δυσκολότερη.

Ακούς και φρίττεις καθημερινά για το πάρτι των θαλασσοδανείων και των μιζών και οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος. Και βγαίνουν χθες στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία χρόνια 54 δισ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, τα οποία ακόμη ψάχνουν μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ.

Και ο ελληνικός λαός περιμένει να μάθει τι απέγιναν όλα αυτά τα λεφτά, όπως επίσης το μέγεθος του σκανδάλου στα εξοπλιστικά προγράμματα, που από ότι δείχνουν οι αποκαλύψεις, έχει μεγάλο βάθος και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και άλλα στοιχεία που θα στριμώξουν ακόμη περισσότερους από αυτούς που εμπλέκονται και που έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους και την επιβίωσή τους με το «λάδωμα». Εδώ που φτάσαμε μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Να βγούνε όλα στη φόρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου