Εχει Γκλέτσους η Μαγνησία;

εχει-γκλέτσους-η-μαγνησία-416551

Ολα δείχνουν πως η χρονιά θα έχει εκπλήξεις. Όχι σαν αυτές που μας προσφέρουν τα κεντρικά τηλεοπτικά μίξερ, οι δηλώσεις των διάσημων σκουπιδιών ή οι εντολείς της τρόικας. Η σκληρή διαχείριση της κρίσης έχει συσσωρεύσει εύφλεκτα υλικά στο κοινωνικό πεδίο και οι πρώτες σπίθες ήδη ξεπηδούν.

Το γκρέμισμα των προστατευτικών μπαρών κοντά στα διόδια Πελασγίας από τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο, ώστε να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου του, αίφνης, είναι μια πράξη αντίστασης ενός αιρετού που τιμά την ψήφο των συμπολιτών του, αντιστεκόμενος στη δραματική τους περιθωριοποίηση και απόρριψη εκ μέρους της πολιτείας. «Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης την ώρα που μετακινείται από τη μια περιοχή στην άλλη για να μαζέψει ελιές, να πληρώνει διόδια. Το αγροτικό μεροκάματο δεν φτάνει ούτε για τα διόδια» δήλωσε. Και συνέχισε: «Και δεν είναι μόνο ο αγρότης. Ο γέροντας που παίρνει σύνταξη 300 ευρώ πρέπει να πληρώσει 5,20 για να πάει στο Κέντρο Υγείας του δικού του Δήμου και να επιστρέψει».

Η σημερινή πραγματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μαγνησία χαρακτηρίζεται από την έλλειψη αιρετών άλλου τύπου, που -όπως ο Γκλέτσος- με προσωπικό τους κόστος βγαίνουν μπροστά, όταν οι συμπολίτες τους αδικούνται κατάφωρα από το κράτος. Αντίθετα, βρίθει αιρετών του γνωστού τύπου των χασομέρηδων της εύφορης κοιλάδας, που με αριστοτεχνικούς τρόπους καλύπτονται πίσω από τα τυπικά τους καθήκοντα, υποθάλποντας με αυτή τους τη στάση την αδικία που υφίστανται οι συμπολίτες τους.

Νισάφι με τους αιρετούς που βολεύονται στη θεσούλα, στο μισθουλάκο και τα προνόμιά τους. Η εποχή τούς έχει ξεπεράσει. Δεν βολεύονται πια οι πολίτες της Μαγνησίας στον αστερισμό τέτοιων παλαιάς κοπής αιρετών, που αισθάνονται μια χαρά μέσα στο «οχυρό» της γενικευμένης φτώχειας. Χρειάζονται τους δημάρχους τους, τα δημοτικά τους συμβούλια στο πλευρό τους, τώρα που πια η αδικία που υφίστανται από το κράτος είναι και κατάφωρη και αδιαμφισβήτητη. Και όχι με λόγια, βαρύγδουπες δηλώσεις ή πολιτικές συμπεριφορές που αποδεικνύονται διπρόσωπες, αλλά με πράξεις, μόνο με πράξεις, όπως ο δήμαρχος Στυλίδας. Αλλά δεν έχει Γκλέτσους η Μαγνησία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου