Ακαδημία Πολιτών στη Λάρισα

ακαδημία-πολιτών-στη-λάρισα-458325

Η Ακαδημία των Πολιτών Λάρισας έρχεται να διατρανώσει την πίστη και την αφοσίωσή της στην Κοινωνία της Γνώσης. Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.

Την απρόσκοπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας εγγυώνται το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Ακαδημία των Πολιτών με τη στήριξη όλων των φορέων της Λάρισας.
Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες της Θεσσαλίας, ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιοι από τους κύκλους των διαλέξεων θα αφορούν την Ιατρική, την Τέχνη και Πολιτισμό, τη Ψυχολογία, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, τη Δημοσιογραφία, τη Φυσική κ.λ.π. Τα μαθήματα απευθύνονται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές, ανέργους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ. και όλους όσους θεωρούν ότι η Παιδεία για αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο.
Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων θα αφορά τον τομέα της Ψυχολογίας.
Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις) ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από 16.00 μέχρι 19.00 και από 19.00 μέχρι 22.00, στο κέντρο της Λάρισας, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκειά τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθορίζεται από Πέμπτη 3η Μαρτίου 2011 έως 16 Ιουνίου 2011. Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές, που παρακολούθησαν με συνέπεια τις ομιλίες-διαλέξεις, σχετικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές εκδρομές, για όσους θέλουν να εμβαθύνουν και να εσωτερικεύσουν τη γνώση.
Στα σεμινάρια της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας πρόκειται να διδάξουν παγκοσμίου κύρους επιστήμονες, που θα προσκαλούνται ανάλογα με την εξειδίκευσή τους και την εμπειρία τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και από το εξωτερικό.
Πληροφορίες και εγγραφές με μία απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική αίτηση (από 1 Φεβρουαρίου 2011 έως 28 Φεβρουαρίου 2011). Τηλέφωνα: 22510-54739(12:00-14:00), 6973303524(10:00-12:00), 6974496312 (18:00-21:00), 6977728562, 6971896637 (09:00-14:00), site: http://www.civilacademy.gr, e-mail: [email protected].
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου