Εριχνε βοθρολύματα σε γεώτρηση ύδρευσης της Αγριάς!!!

εριχνε-βοθρολύματα-σε-γεώτρηση-ύδρευ-447693

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… πιάστηκε στα πράσα! Όχι ο κλέφτης, αλλά αλλοδαπός εργαζόμενος σε κάτοικο της Αγριάς να ρίχνει βοθρολύματα – μετά από εντολή του εργοδότη του – σε γεώτρηση ύδρευσης της περιοχής, στην οποία έχει διαπιστωθεί σημαντική υπέρβαση σε κολοβακτηρίδια!
 
Ρόλο ντετέκτιβ και αστυνομικού ανέλαβαν το Σάββατο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς Γιάννης Καλότυχος και ο Αντιπρόεδρος Αποστόλης Κοντός, όταν και ειδοποιήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δράκειας Κώστα Ζιαμπά, μετά από καταγγελία που δέχθηκε ο τελευταίος ότι άγνωστος ρίχνει βοθρολύματα σε γεώτρηση ύδρευσης.
 
Ο κ. Καλότυχος με τον κ. Κοντό έσπευσαν αμέσως στο σημείο – στο 4ο χλμ. Αγριάς – Δράκειας στο σημείο Κναβάκι – όπου και έπιασαν στα πράσα έναν αλλοδαπό να έχει σταθμεύσει το αγροτικό όχημα και να αδειάζει ένα βυτίο βοθρολύματα στην γεώτρηση ύδρευσης που υπάρχει εκεί.
 
Μόλις ο αλλοδαπός αντιλήφθηκε τους δύο άντρες σταμάτησε και προσπάθησε να πει ότι δεν ήξερε τι ρίχνει και ότι τον είχε στείλει το αφεντικό του, ενώ πρόεδρος και αντιπρόεδρος κατέγραψαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αγροτικού οχήματος και ενημέρωσαν άμεσα τον τοπικό Αντιδήμαρχο Αγριάς – Αρτέμιδας Νίκο Στόικο.
 
Ο ίδιος μάλιστα ήδη χθες Δευτέρα έστειλε αναλυτικό έγγραφο στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες στον δράστη, ενώ όπως τόνισε «οι διαδικασίες θα κινηθούν υπηρεσιακά και θα αποδοθούν οι ευθύνες. Σίγουρα ξέρουμε ποιος είναι ο υπεύθυνος και ο εν λόγω κύριος να είναι σίγουρος πως δεν θα ξεφύγει και θα πληρώσει πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 3.000 έως 60.000 ευρώ, ωστόσο είναι κάτι που δεν αποφασίζω εγώ».
 
Ευτυχώς η συγκεκριμένη γεώτρηση το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούσε, ωστόσο αναφέρεται πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις εργαστηριακές αναλύσεις των νερών που έγιναν βρέθηκε υπερβολικά αυξημένος  αριθμός των κολοβακτηριδίων, με τον κ. Στόικο να επισημαίνει ότι «αυτό εξηγεί τα αποτελέσματα των αναλύσεων και δείχνει ότι ο κύριος αυτός το είχε κάνει σύστημα και μόλυνε το νερό της Αγριάς συνειδητά για πολύ καιρό»!
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου