Μήπως είναι τώρα ώρα για «απόσυρση»;

μήπως-είναι-τώρα-ώρα-για-απόσυρση-310485

Οι δημοσκοπήσεις, που έγιναν ώς τώρα, για την πορεία των υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ, έχουν δύο δεδομένα. Πρώτον ότι αδυνατούν να δώσουν ένα σαφές, ξεκάθαρο προγνωστικό, ως προς το ποιος ή ποιοι είναι σίγουροι για τις δύο πρώτες θέσεις, ώστε να είναι οι μονομάχοι του δευτέρου γύρου. Οι μονομαχίες αυτές είναι όπως και ο έρωτας, «γεννήθηκαν για δύο». Ανάμεσα στους δύο τρίτος δεν χωρεί. Ομως, οι μετρήσεις δείχνουν …τρίο. Με αλφαβητική σειρά, για να μην παρεξηγηθώ ως συμπαθών προς τον έναν ή τον άλλον, φαίνεται να διεκδικούν την πιθανότητα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο οι Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Παπανδρέου.

Αντιθέτως, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα στην «ουρά», διότι σε όλες τις μετρήσεις οι Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης μόλις καταφέρνουν να ξεπερνούν, έκαστος, το 5% των προτιμήσεων όσων ερωτώνται. Είναι η αποτύπωση μιας πραγματικότητας, που δεν υπάρχει καμιά λογική προοπτική να ανατραπεί στις μέρες, που απομένουν ώς την ψηφοφορία, ούτε με «σφαίρες», ούτε με «θαύμα».

Ομολογώ ότι αδυνατώ να βρω λογική εξήγηση, με αμιγώς πολιτικά κριτήρια, ως προ τα κίνητρα κάποιου, που επιμένει σε υποψηφιότητα, κάποιου που ψάχνει πεισματικώς να βρει του παπά το σπίτι, όταν το χωριό δείχνει ότι δεν τον θέλει, δεν ποντάρει σε αυτόν, δεν τον υπολογίζει ως λύση του προβλήματος ηγεσίας αυτού του κεντροαριστερού πολιτικού φορέα, είτε τον πούμε ΚΙΝΑΛ, είτε ΠΑΣΟΚ, όπερ, πιστεύω, μάλλον θα επικρατήσει τελικώς.

Ωραία, κάνατε το κομμάτι σας ως υποψήφιοι αρχηγοί. Τώρα όμως, που βλέπετε ότι δεν τραβάτε, δεν είναι φρονιμότερο να αποσυρθείτε ευπρεπώς από την κούρσα;

Ηταν, πριν από χρόνια, κάποιος, στην εκλογική μου περιφέρεια, ο οποίος κατέβηκε δύο φορές ως υποψήφιος βουλευτής. Και τις δύο φορές «μαυρίστηκε» τόσο, ώστε κανείς δεν του έδινε μετά μια τρίτη ευκαιρία. Παρά ταύτα, εκείνος αισθανόταν «πολιτικός παράγοντας». Είχε μάλιστα τυπώσει επισκεπτήριες κάρτες, στις οποίες πριν από το όνομά του υπήρχε ο τίτλος «τ.υ. Βουλευτής». Το βουλευτής με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα και το «τ.υ.», όπερ σήμαινε «τέως υποψήφιος», με τόσο μικρούς χαρακτήρες, που οι γιαγιάδες και οι παππούδες της περιοχής δυσκολεύονταν να το δουν.

Η υπόθεση της σοσιαλδημοκρατίας είναι, κατά την ταπεινότητά μου, πολύ σοβαρή για να διακωμωδείται χάριν της ματαιοδοξίας οιουδήποτε. Αρκετά την έχει διασύρει η παρέα του Τσίπρα.

giorgismassavetas@gmail.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου