Αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

αφιερωμένη-στην-ευρωπαϊκή-ημέρα-γλωσ-298059

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών τίμησε την περασμένη Δευτέρα η Γ’ Τάξη του Γυμνασίου Ευξεινούπολης. Με την παρότρυνση και την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Αγγλικής Φιλολογίας Μαρίας Καραγιαννοπούλου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους την τελευταία διδακτική ώρα για τη σημασία αυτής της ημέρας και ανέφεραν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για τις 200 γλώσσες που ομιλούνται σήμερα στην Ευρώπη και ότι ένας στους δύο Ελληνες (49%) είναι ικανός να συνεννοηθεί σε μια τουλάχιστον ξένη γλώσσα, ποσοστό το οποίο συμπίπτει με τον κοινοτικό μέσο όρο.

Επίσης, παρουσίασαν δύο μικρά χιουμοριστικά θεατρικά που αναφέρονταν το ένα στη δυσκολία μιας μαμάς να συνεννοηθεί με τα παιδιά της πάνω στη χρήση του διαδικτύου γιατί δεν γνώριζε αγγλικά, και το άλλο παρουσίασε το φημισμένο «greek καμάκι», σε διαλόγους που παραχώρησε η καθηγήτρια Σοφία Κωνσταντινέα. Οι μαθητές έδειξαν σε όλους την πολύ καλή γνώση και προφορά τους στα αγγλικά.

H 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 2001, από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου