Ανεργοι πτυχιούχοι γίνονται νοσηλευτές

ανεργοι-πτυχιούχοι-γίνονται-νοσηλευ-288871

Στην κατεύθυνση της νοσηλευτικής στρέφουν το ενδιαφέρον τους δεκάδες άνεργοι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Πρόσφορή λύση είναι για αρκετούς ενήλικες το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής -Τραυματολογίας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο αποτελεί σημαντική εκπαιδευτική δομή, η οποία προσφέρει προοπτικές εξέλιξης στους απόφοιτους.

Οι καταρτιζόμενοι που παρακολουθούν μαθήματα κάθε χρόνο ανέρχονται σε 30 περίπου. Στο πρώτο εξάμηνο φοιτούν 27 καταρτιζόμενοι και στο δεύτερο 28 αντίστοιχα. Διευθύντρια στο ΔΙΕΚ είναι η Ευαγγελία Μπελέτη (ΠΕ Νοσηλευτήρια), εκπαιδευτικός, ενώ διδάσκουσα είναι επίσης η Ιωάννα Ματραπάζη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, μεταξύ των καταρτιζόμενων είναι ενήλικες που έχουν αποφοιτήσει από ΓΕΛ και δεν εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο, ή απόφοιτοι άλλων ειδικοτήτων από επαγγελματικά λύκεια, ή και απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση εργασίας.

«Φέτος έχουμε και φιλολόγους και γεωπόνους, αλλά και πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι ενημερώνονται από φίλους και γνωστούς για την ύπαρξη και δράση του ΔΙΕΚ, και έρχονται να πάρουν πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διότι βλέπουν ότι ο τομέας της υγείας παρουσιάζει απορρόφηση», όπως επισημαίνει η κ. Μπελέτη. Παράλληλα η ίδια προσθέτει ότι μετά την αποφοίτησή τους, οι καταρτιζόμενοι δραστηριοποιούνται στον τομέα υγείας, στον ιδιωτικό τομέα, σε κλινικές, ιατρεία, γραφεία, κατ’ οίκον νοσηλεία αλλά και στο δημόσιο.

Στο μεταξύ, άνοιξε ο φετινός εκπαιδευτικός κύκλος με τον αγιασμό που τελέστηκε προχθές στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής – Τραυματολογίας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Λιβογιάννης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, και ο υποδιοικητής Χαρίλαος Αποστολίδης. Τη Νοσηλευτική Υπηρεσία εκπροσώπησε ο τομεάρχης Μιχαήλ Σεμιλιέτωφ. Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν καλή χρονιά και δύναμη στους διδάσκοντες και στους καταρτιζόμενους του πρώτου και του τρίτου εξαμήνου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου