Φάνης Τριανταφύλλου: Ενωμένα Παραδοσιακά Υπολείμματα

φάνης-τριανταφύλλου-ενωμένα-παραδοσ-284177

ΝΕΑ ΒΟΛΙΩΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε από τους Βολιώτες σοσιαλδημοκράτες τόσο μεγάλη προθυμία να σώσουν το Βόλο, όσο τώρα που η πόλη καταρρέει εξ αιτίας της πολιτικής τους. Μέχρι τώρα οι σοσιαλδημοκράτες πριόνιζαν το κλαδί πάνω στο οποίο καθόταν ο Βόλος. Τώρα η ενωμένη σοσιαλδημοκρατία Βόλου με επικεφαλής τον Σκοτινιώτη και τον Παπατόλια καλούν το λαό της πόλης να την εμπιστευθεί ξανά για χάρη μιας καινούριας αρχής.

Οι ίδιοι άνθρωποι που διοίκησαν το Βόλο, επικεφαλής μιας παράταξης που έχει την ίδια ιδεολογική καταγωγή με τις παρατάξεις που ρήμαξαν το Βόλο, ζητούν να ξαναδιοικήσουν! Οι ίδιοι πολιτικοί που σφύριζαν αδιάφορα όταν τα μνημόνια ξέσκιζαν τις σάρκες της βολιώτικης κοινωνίας, θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν! Ακόμα κι η πιο δυνατή φωνή κινδυνεύει να αποδειχτεί αδύναμη σε σύγκριση με το θριαμβευτικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό θράσος, στοιχείο που επιτάθηκε από τα τόσα χρόνια σοσιαλδημοκρατικής διοίκησης της πόλης! Η σοσιαλδημοκρατία, ωστόσο, κάνει ένα ακόμη λάθος: ορίζει εκ νέου τον εαυτό της ως τη λύση στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Μια τέτοια προσέγγιση αντιστρατεύεται τη λογική και αντικαθιστά την κριτική σκέψη που έχει αναπτυχθεί στην πόλη με την τυφλή σοσιαλδημοκρατική παράδοση που θέλει τον Βολιώτη αμνήμονα κι απολιτικοποίητο. Τι έχουν να προσφέρουν τα ενωμένα παραδοσιακά υπολείμματα της σοσιαλδημοκρατίας στο Βόλο, πέρα απ’ αυτά που του πρόσφεραν έως τώρα και τον τίναξαν στον αέρα μαζί τους Βολιώτες;

Η εγγενής αποτυχία της σοσιαλδημοκρατίας είναι το θεμελιώδες κακό που χαρακτηρίζει τη σοσιαλδημοκρατική παράταξη Σκοτινιώτη – Παπατόλια. Η «νέα» παράταξη ακουμπάει μόνο την επιφάνεια των προβλημάτων του Βόλου και της βολιώτικης κοινωνίας. Δεν έχει το κουράγιο ούτε τη βούληση να εισέλθει βαθύτερα στα οικονομικά και κοινωνικά φαινόμενα. Ο σοσιαλδημοκρατικός της ρεαλισμός φτάνει ως το σημείο που υπαγορεύουν τα μνημόνια. Οι Βολιώτες σοσιαλδημοκράτες χειρίζονται γι’ ακόμη μια φορά την ιδέα της μόνιμης υποταγής στις πολιτικές επιλογές της κεντρικής εξουσίας, αρκεί αυτές να κινούνται μέσα στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο. Το νέο ξεκίνημά τους αναπτύσσεται πάνω σε μια ορθολογιστική βάση στην οποία έχουν ληφθεί υπόψη μόνο τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του βολιώτικου λαού.

Τι κρίμα για τους Βολιώτες σοσιαλδημοκράτες να μην μπορούν να ρυθμίσουν και τις πολιτικές συνθήκες με τρόπο που να τους βολεύει, όπως με επιτυχία έκαναν στο παρελθόν! Τι κρίμα που οι Βολιώτες τούς πήρανε χαμπάρι και δεν περνά η μπογιά τους! Το κατάντημα της πόλης κι η ραγδαία όξυνση των προβλημάτων της βολιώτικης κοινωνίας που οφείλονται στη σοσιαλδημοκρατική διοίκηση αφαίρεσαν το έδαφος κάτω από τα πόδια του Σκοτινιώτη και του Παπατόλια. Ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν σκαρφιστούν, θα πέσει στο κενό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου