Φάνης Τριανταφύλλου: Ζωή μετά την τρόικα

φάνης-τριανταφύλλου-ζωή-μετά-την-τρόι-263816

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μόλις τα μεγάλα συμφέροντα που στοιχίζονται πίσω από την τρόικα έβαλαν τρικλοποδιά στην πατρίδα μας και περικύκλωσαν τον κόσμο της εργασίας, αμόλησαν τις μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις και διέταξαν να αρχίσει η επίθεση: ρημάξτε τη χώρα, αρπάξτε τον πλούτο της και μεταφέρτε τον στα ταμεία μας, εξαθλιώστε και εξανδραποδίστε το λαό για να τον εκμεταλλευόμαστε ευκολότερα και για να μην αντιδρά.

Και στο λαό είπαν: Ό,τι κι αν κάνουμε, είναι για το καλό σου! Η επικυριαρχία μας είναι για το καλό σου! Η εκχώρηση του εθνικού σου πλούτου είναι για το καλό σου! Το ξεθεμέλιωμα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, το σμπαράλιασμα της αμοιβής εργασίας είναι για το καλό σου! Ό,τι κι αν κάνεις, εμείς θα σου επιβάλλουμε το καλό σου δια πυρός και σιδήρου! Αν σε πιάσουμε να μη συμμορφώνεσαι, θα σου επιβάλλουμε μεγαλύτερες θυσίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε το καλό σου! Αν υποταχτείς στις εντολές μας που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πάλι τις ίδιες με τις προηγούμενες θυσίες θα σου επιβάλλουμε, γιατί κάθε νέα θυσία που κάνεις σε φέρνει πιο κοντά στο καλό σου! Αν ζητήσεις έλεος, θα μάθεις ότι δεν δικαιούμαστε να δείξουμε έλεος, γιατί αντιστρατεύεται το καλό σου! Ό,τι κι αν κάνεις, όπου και αν στραφείς, θα πεθάνεις για το καλό σου! Δεν είσαι μόνο εκτός αγορών αλλά κι εκτός ανθρωπότητας! Μόνο εμείς μπορούμε να σε αναστήσουμε, για να αναστηθείς όμως πρέπει πρώτα να σε πεθάνουμε! Θα πεθάνεις, λοιπόν, για το καλό σου, αλλά προηγουμένως θα γευτείς το θάνατο των γονιών σου απ’ τη φτώχεια, το θάνατο της γυναίκας σου απ’ τις αρρώστιες, το θάνατο του γιου σου απ’ την ανεργία, το θάνατο των φίλων σου από το αβάσταχτο μαράζι που γεννάει η αναξιοπρέπεια! Θα σου αρπάξουμε το φαΐ από το τραπέζι, θα κλείσουμε τα νοσοκομεία και τα σχολεία, θα λιανίσουμε το μισθό σου, θα σε ντύσουμε με κουρέλια, θα σε πετάξουμε στη χωματερή για να βασιλέψουμε εμείς εις τον αιώνα τον άπαντα!

Πώς να ξεχάσει ο λαός τη βάρβαρη τρόικα και τις βάρβαρες ελληνικές κυβερνήσεις που γονατίζουν εμπρός της; Φτωχός, αλλά όχι υποταγμένος, ο ελληνικός λαός ξαναγεννιέται σήμερα. Και δεν είναι πια η απατηλή προπαγάνδα του πρωθυπουργού και των θλιβερών φερεφώνων του που ξυπνάει ελπίδες. Είναι η επίγνωση ότι την ανάστασή του ο λαός την κουβαλάει εντός του. Η ιδέα αυτή εξαπλώνεται μέσα στην κοινωνία, της προσφέρει μια καινούρια σημαία. Ο λαός ο ίδιος θα θέσει τέρμα στο μαύρο καθεστώς της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα, απελευθερώνοντας τη χώρα από το ζυγό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου