10χρονη έκοψε τα μαλλιά της και τα δώρισε για καλό σκοπό

10χρονη-έκοψε-τα-μαλλιά-της-και-τα-δώρισ-200396

Η μικρή Αντωνία Καλατζάκη ενίσχυσε τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη»

Επιβράβευση προσφοράς και ευαισθησίας αποτέλεσε για μικρή μαθήτρια του 2ου δημοτικού σχολείου Σκιάθου η ευχαριστήρια επιστολή που έλαβε από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας «Λάμψη».

Στην ίδια επιστολή, ο σύλλογος ευχαριστεί την 10χρονη Αντωνία Καλατζάκη, μαθήτρια της πέμπτης δημοτικού, για την απόφασή της να κόψει δύο φορές τα μακριά μαλλιά της, τα τρία τελευταία χρόνια, προκειμένου να τα προσφέρει σε παιδιά που δίνουν γενναία μάχη στο πεδίο της ζωής.

Η ευαισθητοποιημένη μικρούλα, κόρη του Γιάννη Καλατζάκη και της Ζωής Αϊβαλιώτου, έχει γαλουχηθεί με τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς από τους φιλάνθρωπους γονείς της, γνωστούς και εξαιρετικά αγαπητούς στην κοινωνία της Σκιάθου.

Η τρισχαριτωμένη Αντωνία δώρισε με συγκινητική προθυμία τα μακριά της μαλλιά και δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν θα διστάσει να θυσιάσει και τρίτη φορά τα μαλλιά της, μόλις μακρύνουν αρκετά. Αφορμή για τη συμβολική κίνηση της δεκάχρονης μαθήτριας αποτέλεσε ιστορία που διδάχτηκε στο σχολείο και η βαθιά συγκίνηση που ένιωσε, μόλις πληροφορήθηκε την δράση του συγκεκριμένου συλλόγου. «Νιώθω χαρά κάθε φορά που προσφέρω» είπε, ενώ προέτρεψε τα παιδιά: «Αν έχετε μακριά μαλλιά να τα κόψετε και να τα δωρίσετε στα παιδιά που έχουν ανάγκη».

Αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα της οικογένειας είναι η προσφορά, με την μικρή Αντωνία να ακολουθεί το παράδειγμα των γονέων της, χαρίζοντας ρούχα και παιχνίδια σε παιδάκια που τα χρειάζονται. Η ευχαριστήρια επιστολή που δέχτηκε από τον Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο «Λάμψη», τη γέμισε χαρά, με τους επικεφαλής του Συλλόγου να υπογραμμίζουν: «Αυτή η ευαισθησία και η εκδήλωση της αγάπης σου, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου