Νέες προμήθειες για τη διενέργεια μοριακών τεστ: Αντιδραστήρια σε τιμή κόστους

νέες-προμήθειες-για-τη-διενέργεια-μορ-192509

Αντιδραστήρια σε τιμή κόστους για τη λειτουργία του μοριακού αναλυτή που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια μοριακών τεστ για τον κορονοϊό πέτυχε να προμηθευτεί το Νοσοκομείο Βόλου.

Η διαπραγμάτευση της διοίκησης με την προμηθεύτρια εταιρεία απέβη ιδιαίτερα συμφέρουσα, αφού η αγορά των νέων αντιδραστηρίων «κλείδωσε» στα 28 ευρώ το ένα, όταν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα η χρέωση φτάνει έως και 48 ευρώ.

Είχε προηγηθεί επιστολή προς την εταιρεία με την οποία η διοίκηση ζητούσε βελτιωμένη οικονομική προσφορά, με τη μέγιστη δυνατή έκπτωση στα πλαίσια επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης για την προμήθεια αντιδραστηρίων.

Η χαμηλή τιμή επιτρέπει στη διοίκηση να αξιοποιήσει πόρους που είχαν δεσμευτεί για την προμήθεια αντιδραστηρίων για την αγορά άλλων υλικών.

Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εγκρίθηκε το κονδύλι των 100.800,00 ευρώ για την αγορά 3.600 αντιδραστηρίων.

Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη προμήθεια θα καλυφτούν για το επόμενο δίμηνο οι ανάγκες του Βιοχημικού Τμήματος, που έχει αναλάβει τη διενέργεια των μοριακών test σε «ύποπτα» για κορονοϊό κρούσματα.

Χιλιάδες τεστ από την έναρξη της πανδημίας

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο Νοσοκομείο Βόλου διενεργήθηκαν 31.779 μοριακοί έλεγχοι και 37.867 rapid tests από την αρχή της πανδημίας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, από τα 31.779 μοριακά τεστ τα 11.141 αναλύθηκαν από το Βιοχημικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου ενώ τα 20.638 από το Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Λάρισα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου προσέρχονται πολίτες και υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο για covid, όταν παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει στον κορονοϊό. Η λήψη επιχρίσματος γίνεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Αν πρόκειται για έκτακτο και σοβαρό περιστατικό (αυτό το κρίνουν οι γιατροί), ο έλεγχος γίνεται στον μοριακό αναλυτή του Νοσοκομείου. Σε διαφορετική περίπτωση τα δείγματα αποστέλλονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τα αποτελέσματα συνήθως εκδίδονται την επόμενη μέρα.

Στον μοριακό αναλυτή του ΓΝΒ επίσης εξετάζονται όλα τα περιστατικά που αφορούν σε τροχαία, καθώς επίσης σε έκτακτα και τακτικά χειρουργεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου