Βάσω Σαμακοβλή: Εξελίξεις καταιγιστικές που θα περνούσαν με τα …φώτα σβηστά

βάσω-σαμακοβλή-εξελίξεις-καταιγιστι-17990

Σ φυροκόπημα στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Επισημάνσεις από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν την ανάπτυξη και τα όσα επώδυνα έχει επιφέρει η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητας. «Σκούπα» στα αποθεματικά.

Σε οριστικό ναυάγιο το Eurogroup. Οι καταιγιστικές εξελίξεις είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, μετά την αναστολή της πολυήμερης απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων.

Εξελίξεις που θα περνούσαν με τα …φώτα σβηστά και τους πολίτες της χώρας δίχως ενημέρωση, εάν οι ψυχραιμότερες φωνές δεν επικρατούσαν για την επιστροφή των δημοσιογράφων στα καθήκοντά τους και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό με άλλες μορφές.

Οχι όμως με τη χώρα και τους πολίτες της στο σκοτάδι. Οι εφημερίδες, στις οποίες οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων ακόμη και με τις όποιες διαφωνίες και να είχαν, επιστρέφουν σήμερα στα περίπτερα, μία ημέρα μετά από τα απεργοσπαστικά φύλλα.

Μαζί τους επιστρέφει όλη η επικαιρότητα, στην οποία κυριαρχούν τα δύσκολα για τη χώρα μας και τους πολίτες της. Οσο, όμως, δυσάρεστα και αν είναι τα νέα, είναι προτιμότερο να διαχέονται στην κοινωνία, παρά να μένουν σε κύκλους κλειστούς. Το πρόβλημα επιβίωσης των δημοσιογράφων και του κλάδου ολόκληρου είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Κρισιμότερο, όμως, ζήτημα είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για την κατάσταση και το μέλλον της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου