428 υπέβαλαν δηλώσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις

428-υπέβαλαν-δηλώσεις-για-τις-πανελλαδικ-131626

Πέρυσι στις πανελλαδικές είχαν δηλώσει συμμετοχή 1.806 υποψήφιοι, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι

Εκατοντάδες τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας υπέβαλαν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, όποτε κι αν διεξαχθούν δεδομένης της υγειονομικής κρίσης που κρατά κλειστά τα σχολεία.

Εως και χθες στο σύστημα myschool είχαν περαστεί οι αιτήσεις 428 τελειόφοιτων και αποφοίτων που δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την είσοδό τους στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας.

Από το σύνολο των αιτήσεων που οι διευθυντές καταχώρησαν στην πλατφόρμα, οι 311 αφορούν σε τελειόφοιτους μαθητές των Γενικών Λυκείων και 42 σε αποφοίτους περασμένων ετών.

Επιπλέον 65 τελειόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων και 10 απόφοιτοι περασμένων ετών κατέθεσαν επίσης αιτήσεις που έχουν καταχωρηθεί.

«Οι αιτήσεις που εμφανίζονται στην πλατφόρμα αφορούν σε δηλώσεις υποψηφίων των οποίων τα στοιχεία τους έχουν ελεγχθεί και οι αιτήσεις έχουν οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν όμως κι άλλες αιτήσεις στα Λύκεια για τις οποίες θα πρέπει να γίνει διασταύρωση στοιχείων πριν αναρτηθούν στην πλατφόρμα», ανέφερε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη.

Πέρυσι αιτήσεις είχαν καταθέσει 1.806 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Φέτος, οι δηλώσεις εν μέσω υγειονομικής κρίσης και με τα σχολεία κλειστά ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και η προθεσμία εκπνέει την ερχόμενη Πέμπτη 9 Απριλίου.

Οι τελειόφοιτοι αλλά και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θέλουν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση από την ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr ή από την ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους.

Στην ίδια αίτηση δηλώνουν ομάδα προσανατολισμού προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε σχολές συγκεκριμένου πεδίου, αν θα δώσουν ειδικά μαθήματα ή αν επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές ή ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποστείλει τις αιτήσεις τους συμπληρωμένες στο e-mail των σχολείων τους έως τις 9 Απριλίου προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους μέσω της πλατφόρμας myschool.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου