Τρείς συλλήψεις για λαθροθηρία ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-10, 10:59:01
Τρείς συλλήψεις για λαθροθηρία ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Κυνηγός έστησε καρτέρι... σε καταφύγιο «Αγριας Ζωής» στη Μακρινίτσα και συνελήφθη!

Με τη σύλληψή του «πλήρωσε»… τις προηγούμενες ημέρες κυνηγός της Μαγνησίας το καρτέρι που έστησε σε καταφύγιο «Αγριας Ζωής» στη Μακρινίτσα καθώς απαγορεύεται από το Νόμο η θήρα στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης την ίδια τύχη είχαν δύο κυνηγοί που συνελήφθησαν από κλιμάκιο του Δασαρχείου Βόλου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Θηροφυλακής να κυνηγούν στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου με μηχανοκίνητα μέσα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Βόλου ενώ από το Δασαρχείο κατασχέθηκαν τα μέσα με τα οποία κυνηγούσαν. Το τελευταίο διάστημα, οι εντατικοί έλεγχοι και οι περιπολίες που γίνονται από κλιμάκια του Δασαρχείου Βόλου φαίνεται πως έχουν «αποδώσει καρπούς» καθώς σύμφωνα με τον Δασάρχη Βόλου κ. Νίκο Ντίτορα έχουν περιοριστεί στη Μαγνησία, συγκριτικά με το παρελθόν τα περιστατικά λαθροθηρίας.

Επίσης, χθες από το Δασαρχείο Βόλου ανακοινώθηκε απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων στις περιοχές που υπάρχει ακόμη πλήρης κάλυψη του εδάφους με χιόνι και παρατεταμένος παγετός, για την Κυνηγετική Περίοδο 2014-2015.

Ερωτηθείς ο κ. Ντίτορας εάν τις ημέρες της κακοκαιρίας στη Μαγνησία, συνελήφθησαν άτομα να κυνηγούν σε περιοχές που ήταν καλυμμένες με χιόνι, τόνισε ότι στα ορεινά της Μαγνησίας η χιονόπτωση ήταν τόσο έντονη, που δεν επέτρεπε σε κανέναν να βγει για κυνήγι.

Επίσης όσον αφορά την παράνομη υλοτόμηση και παράνομη μεταφορά καυσόξυλων μέσα στο 2014 από το Δασαρχείο Βόλου έγιναν 95 μηνύσεις προς λαθροϋλοτόμους στη Μαγνησία, συνολικά κατασχέθηκαν 1.060 Χ.Κ.Μ. (Χωρικά Κυβικά Μέτρα) καυσόξυλων, 2.850 κιλά ξυλάνθρακες (κάρβουνα), 100 κιλά Φτέρη, 12 αυτοκίνητα και 6 αλυσοπρίονα.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από το Δασαρχείο Βόλου αυτό έχει επιτευχθεί από τις συντονισμένες ενέργειες των υπαλλήλων του Δασαρχείου αλλά και της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
λαθροθηρία
Μπράβο στους εντεταλμένους υπαλλήλους για πάταξη της λαθροθηρίας. Είναι δύσκολη και επικίνδυνη η εφαρμογή του Νόμου σε απομακρυσμένη περιοχή σε άτομα που κρατούν όπλα. Δεν γνωρίζω πόσοι είναι οι ασυνεπείς κυνηγοί αλλά από τους πυροβολισμούς που άκουγα στις παρυφές του Βόλου κατά τις ημέρες τις χιονόπτωσης καθ ον χρόνο είχε απαγορευθεί το κυνήγι, συμπεραίνω ότι δεν ήταν και λίγοι.
GIANNIS XR - 2015-01-10 15:19:55
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=