Συναυλία των Reinhold Friedl και Κωστή Δρυγιανάκη στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-02, 14:56:13
Συναυλία των Reinhold Friedl και Κωστή Δρυγιανάκη στον Βόλο

Συναυλία με τον γνωστό Γερμανό πιανίστα και συνθέτη Ράινχολντ Φριντλ (πιάνο) και τον Βολιώτη συνθέτη Κωστή Δρυγιανάκη (ζωντανά ηλεκτρονικά), διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ορθόδοξη Μαρτυρία της Ιερής Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 21:30, στο προαύλιο του Συνεδριακού Κέντρου «Θεσσαλία» στα Μελισσάτικα του Βόλου και θα αποτελείται αποκλειστικά από ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Ράινχολντ Φριντλ θα παρουσιάσει ένα εισαγωγικό κομμάτι σόλο με τις περίφημες τεχνικές του στο εσωτερικό του πιάνου.

Ο Ράινχολντ και ο Κωστής συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη πριν μερικά χρόνια και άρχισαν να ανταλλάσσουν ηχογραφήσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Ράινχολντ είχε την ευκαιρία να ξαναψάξει τη συλλογή των δίσκων του και ενθουσιάστηκε με τις τελευταίες κυκλοφορίες του Κωστή. Προέκυψε αμέσως σχέδιο για συνεργασία που τίθεται σε τροχιά στο Βόλο ήδη αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ράινχολντ Φριντλ είναι η ψυχή των συγκροτημάτων Zeitkratzer και Piano inside out, που έχουν δεχτεί εξαιρετικά εγκωμιαστικές κριτικές στο χώρο της σύγχρονης μουσικής. Είναι γνωστός για τις ριζοσπαστικές του προσεγγίσεις στη μουσική και ιδιαίτερα για τη χρήση «επαυξημένων τεχνικών» στο εσωτερικό του πιάνου. Εχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και υποτροφίες καθώς και παραγγελίες έργων και έχει εκδώσει πάνω από εκατό δίσκους ως συνθέτης και ως ερμηνευτής. Ανάμεσα στις συνεργασίες του, αξίζει να σημειώσει κανείς ονόματα όπως ο Λου Ριντ, ο Λι Ρενάλντο, ο Αλβίν Λουσιέ, η Λόρι Αντερσον, ο Μασάμι Ακίτα «Μέρτσμπω», ο Κέιτζι Χάινο κ.ά. Έχει επίσης διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια ως επισκέπτης καθηγητής, ενώ σήμερα ζει στη Βιέννη και το Βερολίνο.

Ο Κωστής Δρυγιανάκης είναι δραστήριος ως συνθέτης και ως παραγωγός δίσκων από την δημιουργία του σχήματος Οπτική Μουσική (1984 – 1998) και έχει στο ενεργητικό του έναν ικανό αριθμό δισκογραφικών εκδόσεων, τόσο στο χώρο της πειραματικής ηλεκτροακουστικής μουσικής όσο και σε αυτόν της μουσικής εθνογραφίας. Ανάμεσα στις συνεργασίες του, θα πρέπει να αναφερθούν ο Νίκος Βελιώτης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Έκτορας Μαυρίδης, ο Ρος Ντέιλι, οι Θανάσης Χονδρός και Αλεξάνδρα Κατσιάνη, ο Σπύρος Βραχωρίτης, ο Θάνος Κόης, ο Ματ Ατκινς, αλλά και Βολιώτες (Κώστας Παντόπουλος, Κώστας Ανέστης, Ιωάννα Τουλούπη κ.ά.), όπως και η συμμετοχή του στον Τομέα Ψαλτικής και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Βόλου. Η μουσική του «χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες σχέσεις σύνθεσης, ηχογράφησης και ανασύνθεσης, αξιοποιεί και τιθασεύει την τυχαιότητα και τον αυτοσχεδιασμό, ισορροπεί μεταξύ ατμοσφαιρικότητας και έκπληξης, και αναζητάει χωρίς να λησμονεί τον συναισθηματικό της τόπο». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=