Αυγουστιάτικα Σου-Κου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-19, 10:48:29
Αυγουστιάτικα Σου-Κου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά με τον κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων «Αυγουστιάτικα σου-κου στο Μουσείο Πορταριάς», τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση και η ψυχαγωγία, μέσα από τις κατασκευές και τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν μέσα στο παραδοσιακό αρχοντικό.

Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν με υλικά που θα τους προσφέρει το μουσείο, διάφορες κατασκευές όπως σελιδοδείκτες κ.ά. Επίσης, θα αναγνωσθούν παιδικά βιβλία και θα προβληθεί η ταινία «Wall-e», η οποία σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του. Φυσικά, τα παιδιά θα γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του, μέσα από ξεναγήσεις και παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας.

Σήμερα  Σάββατο 19 Αυγούστου προγραμματίζεται ανάγνωση του βιβλίου «Οικιακά τέρατα» του Stanislav Marijanovic. Τα παιδιά δημιουργούν και περιγράφουν το δικό τους τέρας και πώς τα επηρεάζει. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν σελιδοδείκτη-τέρας.

Αύριο  Κυριακή 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση του βιβλίου «Μάτα, η γουρλομάτα μαύρη γάτα» του Γιώργου Μπουμπούση ή του βιβλίου «Μια μαγική ιστορία με Νεράιδες». Ενασχόληση με παζλ και κατασκευή σελιδοδείκτη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, προγραμματίζεται χειροτεχνία - κατασκευή της δικής μας πόλης με μπουκάλια.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, σειρά έχει η  δημιουργία φυτολόγιου και ανασκόπηση των δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα και οι δράσεις του υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, και θα διεξάγονται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Αυγούστου από τις 10π.μ. μέχρι τις 12μ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Πρόσθετες πληροφορίες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς, τηλέφωνο 2428099920.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=