«Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» στη Θεσσαλία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-23, 11:49:14
Από τη συνάντηση των πρόεδρων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας
«Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» στη Θεσσαλία

Η εξέλιξη του προγράμματος «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» για τις πόλεις της Θεσσαλία, οι οποίες συμμετέχουν στη δράση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, από κοινού με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος.

Συμφωνήθηκε για το επόμενο διάστημα να ενταθεί η συνεργασία ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό καθώς πρόκειται για έναν πρωτοποριακό θεσμό που αποσκοπεί στην ενίσχυση και τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση της «εμπορικής γειτονιάς», με στόχο τη διευκόλυνση και την παροχή επιλογών στους καταναλωτές.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές για κοινές και συμπληρωματικές δράσεις-εκδηλώσεις μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων για την ανάδειξη και τη στήριξη της τοπικής εμπορικής αγοράς.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε επιπλέον και στο θέμα της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ Δήμων και επιχειρήσεων (net metering) όπου για τον Δήμο Τρικκαίων οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους έχουν ξεκινήσει. Επεσήμανε ότι η εφαρμογή τους θα έχει σκοπό την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας. Παράλληλα θα αποφέρει μία σειρά από οικονομικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά οφέλη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπογράμμισε ότι αποτελεί την ενεργειακή λύση που προωθεί τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος συμφωνήθηκε η διαρκής συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και της ΚΕΔΕ με στόχο την ανάδειξη και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=