Γ. Π. Μασσαβέτας: Μπρος Ερντογάν και πίσω …ρέμα ανθελληνισμού

γ-π-μασσαβέτας-μπρος-ερντογάν-και-πίσ-901226

Υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν ο Ταγίπ Ερντογάν να χάσει τιςεκλογές στη δοκιμαζόμενη, οικονομικώς, Τουρκία. Ωστόσο, καμία ένδειξη ότι έχει διαφανεί εκείνος, ο οποίος θα επιτύχει συντριπτική νίκη, ώστε να καταστεί ο αδιαμφισβήτητος διάδοχός του. Η αντιπολίτευση, δεινώς κατακερματισμένη, δεν προσφέρει ελπίδα αλλαγής. Ακόμη, όμως, και αν προκύψει εξέλιξη ενότητας και καταφέρουν να του αφαιρέσουν την εξουσία, για μας, για τα ελληνικά συμφέροντα, δεν προδιαγράφεται τίποτε καλύτερο.

Μήπως είναι καλύτερος ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που ανακοίνωσε προχθές ότι ο Ερντογάν «είναι έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό έχοντας ήδη εξάγει τεράστια ποσά για τον ίδιο και την οικογένειά του»; Μα αυτός κατηγορεί τον Ερντογάν για …ενδοτισμό έναντι της Ελλάδος και ο ίδιος άρχισε το 2017 να διεκδικεί 18 ελληνικά νησιά και φέτος τα ανέβασε σε 156!!!

Μήπως μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες σχέσεις, αν κερδίσει η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ; Μα και αυτή επιτίθεται στον Ερντογάν, ναι μεν κατηγορώντας τον ότι απέναντι στον Μητσοτάκη «παρατηρούμε με γέλια τις βρισιές, που σαν διάβολος της Τασμανίας εκτοξεύει, διότι γνωρίζουμε πως πολύ λίγο του έμεινε», ταυτοχρόνως δεθέτει επίσης θέμα για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου: «Ηέγκρισή μας για την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ κατέληξε στον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου»(σ.σ.: Εννοεί την επιστροφή στο στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας, από το οποίο είχαμε αποχωρήσει το 1974, με απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά την εισβολή στην Κύπρο).

Μήπως είναι καλύτερος ο επίσης διεκδικητής της εξουσίας, πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου; Μα αυτός αν σε κάτι …μάλωσε τον Ερντογάν για όσα είπε κατά του Μητσοτάκη, ήταν για «καθυστερημένη αντίδραση». Οσο για την ουσία της ομιλίας του Ελληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, μας απείλησε ότι οι θέσεις, που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές».

Ισως η μόνη ελπίδα μας είναι η θέση, που εξέφρασε, με άρθρο του, το διεθνές πρακτορείο Μπλούμπεργκ, το οποίο αξιολογώντας ότι η Τουρκία λειτουργεί ως προέκταση της Ρωσίας στην αντιμετώπιση της κρίσης και ο Ερντογάν ως συνεταιράκι του Πούτιν, εκβιάζοντας το ΝΑΤΟ, υποστηρίζει ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι μια …έξωση της Αγκυρας από τη συμμαχία.

Να έχουμε απέναντί μας μια χώρα εχθρική προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου