Γ. Π. Μασσαβέτας: Γιατί σερβίρουν ξανά ένα πιάτο, που έχει ξινίσει;

γ-π-μασσαβέτας-γιατί-σερβίρουν-ξανά-έ-897886

Εδώ ο κόσμος καίγεται, με τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Εδώ η Ελλάδα καίγεται, κατά τόπους, κυριολεκτικώς, με τις πυρκαγιές να έχουν ξεκινήσει τον πύρινο δρόμο τους και τους αρμόδιους για την προληπτική πολιτική προστασίας των δασών και των οικισμών να δείχνουν ο ένας τον άλλον, για το ποιος ευθύνεται για το ότι δεν είχε γίνει αποψίλωση των ξερόχορτων στη Βούλα.

Εδώ η Ελλάδα «καίγεται», μεταφορικώς, με τον γιαλαντζί σουλτάνο της Αγκυρας, αλλά και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς να διεκδικούν όλο και περισσότερα ελληνικά νησιά και να προχωρούν σε συνεχείς προκλήσεις, με τον κίνδυνο είτε «ατυχήματος», είτε στημένης προβοκάτσιας να επαπειλείται καθημερινώς. Κάποιοι, όμως, έχουν τον δικό τους χαβά.

Για τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και την εντυποσιοθηρία των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει, αλλά και τους στρατευμένους σχολιαστές του διαδικτύου, το μέγα θέμα είναι το σκάνδαλο της Novartis. Οχι στην πραγματική του διάσταση, αλλά σε μια εικονική, που διαμορφώνεται με τεχνάσματα δήθεν «αποκάλυψης», ως νέου στοιχείου, ενός εγγράφου, που είναι ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή. Ενός εγγράφου που εμφανίζεται ως τάχα «επίσημο στοιχείο του αμερικανικού FBI», ενώ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κατάθεση, στην Αμερική, ενός μάρτυρα, για τον οποίον έχει αποδειχθεί ότι πληρώθηκε προκειμένου να καταθέσει.

Γιατί αυτή η εμμονή, με «το γουδί το γουδοχέρι και τον κόπανο στο χέρι»; Μήπως διότι προσδοκούν ότι αυτή η ξαναζεσταμένη «αποκάλυψη» θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα πάμε άρον-άρον σε εκλογές; Οχι, δεν είναι αυτός ο στόχος. Το έχουν άλλωστε εμπεδώσει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία διάθεση για πρόωρες κάλπες. Τότε ποιος είναι ο πραγματικός στόχος; Μήπως τους αρκεί να επιχειρήσουν να καταφέρουν κάποιο πλήγμα κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, τον οποίον κατηγορούν για …απόκρυψη ενός εγγράφου, το οποίο …κατέθεσε ο ίδιος; Οχι. Ο Λοβέρδος είναι απλώς το …σαμάρι. Ο «γάιδαρος», τον οποίο φιλοδοξούν να χτυπήσουν, είναι το ΠΑΣΟΚ.

Καταφεύγουν να ξανασερβίρουν ένα ξινισμένο πιάτο, επειδή τους πονά το γεγονός ότι οι ποσοστιαίες μονάδες, που εμφανίζεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, υπό τη νέα ηγεσία του, προέρχονται από ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν, από το 2015 και μετά, «μετακομίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στη βάση τους. Αυτό προσπαθούν να ανακόψουν, αλλά με μπαγιάτικα πιάτα δεν θα το πετύχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου