Γ. Π. Μασσαβέτας: Μπουκώστε τον να μη δαγκώνει

γ-π-μασσαβέτας-μπουκώστε-τον-να-μη-δαγ-895549

Πολλά λέγονται και γράφονται για το πώς αποκτήθηκε η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Ολα όμως περιστρέφονται γύρω από μια αφελή, αν όχι και κουτοπόνηρη, παραδοχή. Οτι στην όλη ιστορία υπάρχει μόνον ένας «κακός». Ο συγκεκριμένος πολύφερνος επιχειρηματίας, ως «μαέστρος των εκβιασμών», είτε τα θύματά του ήταν επιχειρηματίες, που του τα «έριχναν» για να πάψει να ασχολείται μαζί τους, είτε και πολιτικοί. Οταν αναφερόμαστε σε πολιτικούς, είναι αυτονόητο ότι μιλάμε, κυρίως, για κάποιους, που είχαν εξουσία, που διαχειρίζονταν δημόσιο χρήμα.

Ε, λοιπόν, να ψάχνουν οι αρμόδιες αρχές μόνο τα πεπραγμένα του Τράγκα, ως φυσικού προσώπου, συνιστά δημόσιο αβδηριτισμό, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις διαπλοκής εξουσίας και …αποδοτικής «δημοσιογραφίας» ισχύει ό,τι και για το ταγκό, χρειάζονται δύο. Χρειάζονται, εκτός από τον ασκούντα εκβιασμό, και εκείνοι οι φορείς της εξουσίας, υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία, ελαφρά τη καρδία, αφού το χρήμα που διαχειρίζονται δεν βγαίνει από την τσέπη τους, αλλά των φορολογουμένων, αποφασίζουν να ενδώσουν, να τα δώσουν. Αυτοί που ακολούθησαν την πολιτική «δώστε του, μπουκώστε τον, να μη μας γαβγίζει, να μη μας δαγκώνει».

Τα πολλά «χοντρά πακέτα» τα απέσπασε, ο εκλιπών υποψήφιος εθνοσωτήρας μας, ο υπερπατριώτης που ευκόλως κολλούσε στους άλλους τις ετικέτες του προδότη, του γερμανοτσολιά, στη δεκαετία του 2010. Ηδη από τότε κάποιες αρχές είχαν επιχειρήσει να ερευνήσουν τον τρόπο του πλουτισμού του, αλλά κάποιοι τους σταμάτησαν, κάποιοι πολιτικοί. Το λέει καθαρά ο τότε γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπατζελής:

«Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του Γ. Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ, οι οποίες μαζί με τις υπερημερίες έφτασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στη Βόρεια Κέρκυρα, η οποία απεδείχθη ότι ήταν ιδιοκτησίας του Γ. Τράγκα. Ημασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους «πόθεν έσχες» και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου δεν προχώρησαν. Εκφράζω την απορία μου, ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον».

Μετά το 2004 άρχισε να βρέχει δημόσιο χρήμα καταρρακτωδώς για τα έντυπα του Τράγκα. Ε, κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή χρωστούν να μας εξηγήσουν το πώς και το γιατί. Αλλιώς, αλληθωρίζουμε και κοροϊδευόμαστε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου