Γ. Π. Μασσαβέτας: Γιατί τώρα «λούζομαι» τα συνθήματα της νιότης μου

γ-π-μασσαβέτας-γιατί-τώρα-λούζομαι-895174

Αμέτρητες φορές, στη διάρκεια της εφηβείας και της νιότης μου, πορεύθηκα προς την αμερικανική πρεσβεία, είτε οπουδήποτε αλλού κατευθύνονταν οι πορείες των «Λαμπράκηδων» ή της Αριστεράς γενικώς, ανακράζοντας με πάθος το σύνθημα «Εξω τώρα οι Αμερικανοί». Τώρα τι κάνω; Αναγκάζομαι να το κάνω …γαργάρα. Να το λουστώ. Με αναγκάζει η πραγματικότητα, κατά την οποία η μόνη δύναμη, που «τραβά τα αφτιά» του γιαλαντζί σουλτάνου της Αγκυρας, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ώρα που άλλοι μας συνιστούν «βρείτε τα», δηλαδή δώστε κάτι για να ηρεμήσετε τον Ερντογάν, με πρώτο και καλύτερο αυτόν τον άχρηστο, στη ζωή υπάρχουν και «χρήσιμοι ηλίθιοι», αλλά αυτός δεν είναι, γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έρχεται από την Ουάσινγκτον πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, την οποία, δυστυχώς, απασχολημένα με την Πισπιρίγκου και τη Λατινοπούλου, δεν περιέλαβαν ούτε καν στα …ψιλά της ειδησεογραφίας τους τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, εθνικής κυκλοφορίας ή εμβέλειας.

Είναι η είδηση, που μας πληροφορεί ότι απέναντι στα γλειψίματα του Στόλτενμπεργκ προς τον Ερντογάν, που έχουν εξοργίσει τις κυβερνήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας, η Ουάσινγκτον προχώρησε σε μια απόφαση εφαρμογής αντιποίνων κατά της Αγκυρας για τον εκβιασμό, που κάνει, προβάλλοντας «βέτο» κατά της ένταξης των δύο χωρών στην Ατλαντική Συμμαχία:

«Η Τουρκία δεν επανέρχεται στο πρόγραμμα των F-35», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Adam Smith, δημοκρατικός από την Ουάσινγκτον, στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ομάδα των Συγγραφέων, που ασχολούνται με θέματα άμυνας.

Για να αξιολογήσουμε πόσο «πονά» η απόφαση το καθεστώς Ερντογάν, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα έως τώρα δεδομένα, κατά τα οποία η Τουρκία ήταν ο πρώτος «εταίρος» στο πρόγραμμα F-35 και βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του με μια γερή προκαταβολή. Το σχέδιο ήταν να αγοράσει 100 από τα μοντέλα F-35A, τα οποία έχουν εξασφαλίσει πολλές χώρες του ΝΑΤΟ. Τώρα δεν τις δίνουν ούτε ένα, αλλά δίνουν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό έχει λυσσάξει ο «σουλτάνος» με τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Είναι πλέον καιρός για «έξω τώρα οι Αμερικανοί»; Μόνο για απροσάρμοστους, ανεγκέφαλους αριστεριστές, αντάμα με ακροδεξιούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου