Γ. Π. Μασσαβέτας: Εδώ είναι… παράδεισος αυθαιρεσίας

γ-π-μασσαβέτας-εδώ-είναι-παράδεισος-893472

Λες και δεν μας φτάνουν τα τεράστια προβλήματα, που προκαλεί, όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, η ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Προβλήματα υπονόμευσης της οικονομικής σταθερότητας, μεγαλύτερης φτωχοποίησης τμημάτων του πληθυσμού με την έξαρση του πληθωρισμού και επαπειλουμένης επισιτιστικής κρίσης. Ακόμη και πυρηνικής καταστροφής, που επισείει ως απειλή η Μόσχα. Εχουμε ως ελληνική κοινωνία και πλεονάζοντα σαράκια. Οπως το σαράκι της αυθαιρεσίας.

*** Το ΚΚΕ, κόμμα οργανωμένο, έχει μία δική του αντίληψη περί του τι είναι νόμιμο, ηθικό και δίκαιο και τι είναι αυθαίρετο και παράνομο. Διό και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλους τους νόμους και τις διατάξεις για την προστασία του ιερότερου μνημείου του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και της ανθρωπότητας, της Ακρόπολης. Με κωμικά συνθήματα «ουδετέρως» κατά του πολέμου, αποφεύγουν όχι μόνο να καταδικάσουν, αλλά και να κατονομάσουν τον ιμπεριαλιστή εισβολέα.

*** Οι ορδές των «αντιεξουσιαστών», που έχουν αποκτήσει λειτουργικό και …θεσμικό ρόλο στη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με καταλήψεις δεκαετιών, διεκδικούν το «δημοκρατικό δικαίωμα» να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, για την οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες και να μένουν ατιμώρητοι, διότι κάθε απόπειρα δίωξής τους είναι «κρατική βία και τρομοκρατία», ενώ όταν αυτοί επιτίθενται με βαριοπούλες ή όταν διαπομπεύουν πρυτάνεις και καθηγητές ΑΕΙ είναι κάτι …νόμιμο, που προστατεύεται τάχα από το «πανεπιστημιακό άσυλο».

Το θλιβερότερο όμως δεν είναι τι πιστεύουν, τι διαλαλούν και τι διαπράττουν τα θολωμένα μυαλά των αναρχοχαρούμενων, συνήθως ισόβιων «φοιτητών», αλλά και των εξωπανεπιστημιακών «αλληλέγγυων», που τους συνδράμουν, καθώς ενδιαφέρονται όχι βεβαίως για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά για την ανεμπόδιστη διακίνηση της πρέζας, που τους χρηματοδοτεί. Επίσης ότι υπάρχουν κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του ή το κόμμα του Βαρουφάκη, που λειτουργούν απέναντι τους ως «συνήγοροι του διαβόλου».

Είναι μια άλλη «λοίμωξη» της ελληνικής κοινωνίας, που κατάντησε πλέον ενδημική. Αν δεν αντιμετωπιστεί από όλους με υπευθυνότητα, πρωτίστως με σεβασμό στους νόμους μίας δημοκρατικής κοινωνίας, θα εξελιχθεί σε πανδημία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου