Εξώδικο καταθέτει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

εξώδικο-καταθέτει-η-ελμε-μαγνησίας-463463

Το θέμα της κατάργησης των τμημάτων αθλητικής διευκόλυνσης ανακινεί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία θα καταθέσει εξώδικο προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το ζήτημα της ουσιαστικής κατάργησης των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης έφερε αναστάτωση σ’ όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Μαγνησίας.

Αυτό γιατί στο νομό λειτουργούσαν τμήματα σε πέντε σχολεία, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον φέτος 183 μαθητές – αθλητές. Μετά όμως από τις εξαγγελίες του Υπουργείου για εξορθολογισμό των δαπανών και στην εκπαίδευση στο νομό θα λειτουργήσει ένα τμήμα στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου και μάλιστα υπό προϋποθέσεις.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας είχε καταγγείλει αυτές τις περικοπές, ενώ μετά από μία περίοδο σιγής επανέφερε το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΜΕ αποφάσισε να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας εξώδικο προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μεταβολή αυτή στην εκπαίδευση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στα σχολεία που είχαν εντάξει Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης μιας και τα τμήματά τους σε πολλά σχολεία είναι υπεράριθμα, ενώ πολλοί μαθητές έχουν ενταχθεί σε πιο προχωρημένα τμήματα, με αποτέλεσμα να υφίσταται παιδαγωγικό ζήτημα.

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ.

Ωστόσο μόλις χθες με απόφαση της Περιφέρειας συγκροτήθηκε το υπηρεσιακό όργανο.

Παρ’ όλα αυτά η ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκε για την μετακίνηση εκπαιδευτικών χωρίς σχετική αίτησή τους από τα Γυμνάσια Τσαγκαράδας, Αργαλαστής και Ζαγοράς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, η μετακίνηση αυτή των εκπαιδευτικών είναι νομότυπη, καθώς όταν δεν έχει συγκροτηθεί το ΠΥΣΔΕ αρμόδιος είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Όμως η μετακίνηση αυτή των εκπαιδευτικών εν τω μέσω της σχολικής χρονιάς έχει προκαλέσει αναστάτωση στα παραπάνω Γυμνάσια.

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν κατέθεσαν ενστάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν από το νέο ΠΥΣΔΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου