Φάνης Τριανταφύλλου: Ολοταχώς για εξέγερση;

φάνης-τριανταφύλλου-ολοταχώς-για-εξέ-1723

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ

New York Times: Νέα μέτρα και περικοπές ζητάει η τρόικα στην Ελλάδα. Bloomberg: Η τρόικα θέλει 150.000 απολύσεις. Financial Times: Το πρόγραμμα στην Ελλάδα έχει τεθεί εκτός τροχιάς.

Μαθαίνουμε τα νέα μας ανοίγοντας μια ξένη εφημερίδα. Γιατί αν περιμένουμε απ’ τον δικό μας Τύπο, πλην εξαιρέσεων, θα δούμε μόνο το σκοτάδι. Οι εξωελληνικοί παράγοντες, η ξένη ολιγαρχία για να γίνουμε πιο σαφείς, ανέκαθεν προσεταιρίζεται, εξαγοράζει, διαφθείρει πολιτικές παρατάξεις και πολιτικά πρόσωπα για να την υπηρετούν δουλικά και υπάκουα, θα σκόνταφτε στον Τύπο; Οι επιταγές της τρόικας, οι εντολές της προς την ελληνική κυβέρνηση, η στάση του Τύπου, αποτελούν παραδείγματα του εξωελληνικού παρεμβατισμού, ο οποίος στοχεύει στη λεηλασία της χώρας και στη δημιουργία φτηνών εργατικών χεριών για τις επιχειρήσεις των ολιγαρχών.

Μέσα σ’ αυτή την κοσμογονία των αλλαγών που επέφερε η πολιτική των μνημονίων μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας δεν θα μπορούσε να παραμείνει στατικό. Είναι το κομμάτι του ελληνικού λαού που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στους ξένους σαν δούλος, αλλά στη βάση της ισοτιμίας, της αμοιβαίας κατανόησης και του αλληλοσεβασμού. Το κομμάτι αυτό που ανυψώνει τις αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις σε αποφασιστικό πολιτικό παράγοντα στον τόπο μας, δεν μπορεί να ανεχτεί το γεγονός ότι η χώρα μας έχασε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της κι επομένως έχασε κάθε δυνατότητα εξόδου από την κρίση με τρόπο που να συμφέρει τον ελληνικό λαό.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν χάνει καμιά ευκαιρία να δείξει στην ξένη ολιγαρχία πόσο υποχωρητική είναι απέναντι στις αξιώσεις της. Αυτή η μη αντίσταση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης πείθει τους ξένους ολιγάρχες ότι μπορούν να συμπεριφέρονται στη χώρα και το λαό μας όπως ο αφέντης στο δούλο. Εδώ λοιπόν βρίσκεται και το πρόβλημα: οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις δεν ανέδειξαν έως τώρα στο βαθμό που επιβάλλουν τα γεγονότα τα ζητήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα οι ξένοι να θεωρούν πως μπορεί να υπάρξει «συνεννόηση και συνεργασία» με τη χώρα μας έξω από τη βάση της ισοτιμίας, της αμοιβαίας κατανόησης και του αλληλοσεβασμού, ακόμα και αν στην εξουσία ανέλθουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Μια τέτοια προσέγγιση από μέρους τους είναι λανθασμένη, γιατί ήδη βρίσκει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας άκαμπτο όσον αφορά στην υποχώρησή μας από τα απαράγραπτα δικαιώματα που έχει κάθε χώρα και κάθε λαός. Και φέρνει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όχι μόνο τους ξένους αντιμέτωπους με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας, ούτε μόνο την ενδοτική ελληνική κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη συγκροτούν, αλλά και αυτές τις ίδιες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, στο βαθμό που οι τελευταίες δεν κατορθώσουν σχετικά σύντομα να αναγνωρίσουν ως μια από τις βασικές αιτίες του κακού την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην περίπτωση αυτή ο ελληνικός λαός θα τους παραμερίσει όλους και κάνει θα κάνει πράξη αυτό που προχτές μισοείπε ο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες: Θα εξεγερθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου