ΤΟΠΙΚΑ

Στο «Ηλέκτρα» το δημαρχείο Βόλου

στο-ηλέκτρα-το-δημαρχείο-βόλου-855334

Πρόταση προϋπολογισμοί 1.566.694,29 ευρώ υπέβαλε στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» ο Δήμος Βόλου, με στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, στο πλαίσιο της οδηγίας για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Στόχος του προγράμματος «Ηλέκτρα», το οποίο παρουσιάστηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, που φιλοξένησε ο Βόλος, είναι η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των κτιρίων που απαιτείται για τις ανάγκες των τεχνικών συστημάτων που εξυπηρετούν το κτίριο, καθώς και η παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κτίρια καλούνται να «υιοθετήσουν» ενεργειακά πιο αποδοτικά τεχνικά συστήματα για θέρμανση και ψύξη χώρων, φωτισμό, καθώς και για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, με την αξιοποίηση ή και την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το ποσοστό της επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως 85% του ποσού της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης.

Ο Δήμος Βόλου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή οικονομική επιτροπή, θα προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου, προϋπολογισμού 1.566.694,29 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου