Αγγλοι άρπαξαν χρήματα από Βολιώτη επιχειρηματία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-10-06, 08:15:54
Αγγλοι άρπαξαν χρήματα από Βολιώτη επιχειρηματία

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών από επιτήδειους, που συνεχώς βρίσκουν νέα κόλπα για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Χθες εκδικάστηκε άλλη μία υπόθεση εξαπάτησης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλο με θύμα 47χρονο Βολιώτη μέλος ομόρρυθμης εταιρείας και λεία των δραστών 8.300 δολάρια.

Οι επιτήδειοι προσέγγισαν τον παθόντα το 2016 με μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Γνώριζαν για τις συνεργασίες της εταιρείας του και την προμήθεια υλικών από αντίστοιχη της Κίνας και του ζήτησαν να καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό σε δύο καταθέσεις για τα προϊόντα που ήθελε.

Οι καταθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Μάρτιο του ίδιου έτους, όμως ο επιχειρηματίας δεν παρέλαβε ποτέ τα προϊόντα που περίμενε.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή και σχηματίστηκε δικογραφία κατά δύο Αγγλων ηλικίας 32 και 30 ετών, που διαπιστώθηκε ότι κρύβονταν πίσω από την απάτη.

Οι δύο κατηγορούμενοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών ο καθένας, με το δικαστήριο να διατάσσει έκτιση της ποινής και παράλληλα να αναγνωρίζει τη δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Οι καταδικασθέντες δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και κρίθηκαν ένοχοι για απάτη από κοινού, καθώς έπεισαν τον παθόντα να προχωρήσει σε πράξεις παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα σαν αληθινά, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τη δίκη απουσίαζαν και οι μάρτυρες κατηγορίας.

Κ.Μ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=