Εκπαιδευτικό σεμινάριο ελαιολάδου από το Επιμελητήριο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-28, 12:35:18
Εκπαιδευτικό σεμινάριο ελαιολάδου από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «ΑΤΗΕΝΑ» πραγματοποιούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά στους ελαιοπαραγωγούς, τους τυποποιητές και τους εμπόρους ελαιολάδου της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτίωση των γνώσεών τους αναφορικά με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας και διαχείρισης του ελαιόκαρπου και της συγκομιδής του, για την παραγωγή και την τυποποίηση ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.

Ταυτόχρονα, το σεμινάριο αποσκοπεί στησυνεχή ποιοτική αναβάθμιση του ελαιόλαδου της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και στην υιοθέτηση αυτού από τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου, όπως και από την εστίαση της περιφέρειας Θεσσαλίας και των επαγγελματιών της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα των συμμετεχόντων να δοκιμάσουν 10 βραβευμένα ελαιόλαδα από χώρες του εξωτερικού, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι να γνωρίσουν έμπρακτα τον διεθνή ανταγωνισμό, μέσα από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ίδιων των ελαιολάδων και μάλιστα από άγνωστες σε αυτούς ποικιλίες ελιάς.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου «ΑΤΗΕΝΑ», Μαρία Κατσούλη, πιστοποιημένη Olive Oil Taster& Sommelier.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Μαγνησίας «Ιωάννης Αμοιρόγλου» είναι τρεις ώρες (17:30 – 20:30), ενώ δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Να σημειωθεί ότι οι διαθέσιμες θέσεις γευστικής δομικής είναι 40.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας 24210 94700, αρμόδια Ελένη Πασχάλη ή στο Εmail: info@cci-magnesia.gr και στο τηλέφωνο: 210 766 0560 ή στο email: info@vinetum.gr με τα εξής στοιχεία: επωνυμία επιχείρησης, όνομα συμμετέχοντος, τηλέφωνο και email επικοινωνίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=