ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση τεσσάρων κόμβων στη Ν. Ιωνία

χρηματοδότηση-τεσσάρων-κόμβων-στη-ν-ι-859931

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής και των τεσσάρων κυκλικών κόμβων, που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου στη Ν. Ιωνία, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ανακοίνωσε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Ο κ. Μπουκώρος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του νέου κυκλικού κόμβου στον Αναυρο, φέρνοντας δώρα με την ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργού Κώστα Καραμανλή για μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.

Αναφερόμενος στον κόμβο του Αναύρου, που εγκαινιάστηκε, ο κ. Μπουκώρος μίλησε για ένα έργο, που αναβαθμίζει την περιοχή αισθητικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά και έρχεται να συμπληρώσει το «παζλ» των κόμβων στον κεντρικό οδικό άξονα του Δήμου Βόλου. «Θυμάμαι ότι η πρώτη επίσκεψη του δημάρχου στη νέα κυβέρνηση αφορούσε στα έργα των κυκλικών κόμβων. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής αμέσως κατανόησε τη σημασία του έργου και το ενέταξε προς χρηματοδότηση. Πραγματικά οι κόμβοι διαφοροποιούν και ομορφαίνουν τον Βόλο», σημείωσε ο βουλευτής.

Απαντώντας δε σε προηγούμενο σχόλιο του δημάρχου Βόλου για τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Ν. Ιωνία, για τον οποίον χάθηκε η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, λόγω αρνητικής γνωμοδότησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο κ. Μπουκώρος ανακοίνωσε νέες χρηματοδοτήσεις για τέσσερις κόμβους.

«Είναι ευρέα η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να χρηματοδοτήσει, όταν ο Δήμος Βόλου ετοιμάσει και τις υπόλοιπες μελέτες, και τους άλλους τέσσερις κυκλικούς κόμβους για να ολοκληρωθεί το δίκτυο.

Πρόκειται για έργα όχι μόνο αισθητικής αναβάθμισης, αλλά και περιβαλλοντικά έργα που βοηθούν στη βιώσιμη κινητικότητα. Εχουν αλλάξει την κυκλοφοριακή εικόνα του Βόλου και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στον Δήμο Βόλου και για μελλοντικές χρηματοδοτήσεις», ανακοίνωσε ο κ. Μπουκώρος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει την κατασκευή δίδυμου κυκλικού κόμβου μπροστά από το Κοιμητήριο Ταξιαρχών, ενώ μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τις διαδικασίες και για δύο ακόμη κόμβους, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Δοξοπούλου και στη διασταύρωση των οδών Φυτόκου, Παρασκευοπούλου και Σκοπέλου στη Ν. Ιωνία.

Οι παρεμβάσεις, που θα γίνουν για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, θα αφορούν στη δημιουργία δύο μικρών κόμβων, με ένα ρεύμα κυκλοφορίας ο κάθε ένας, που αναμένεται να επιλύσουν κυρίως προβλήματα καθυστερήσεων και παραβατικότητας. Και στα δύο σημεία λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες που καθυστερούν χωρίς λόγο τη ροή της κυκλοφορίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου