ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα

δωρεάν-φόρτιση-ηλεκτρικών-αυτοκινήτ-151217

Τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να επαναφορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους τρείς Σταθμούς Φόρτισης που εγκατέστησε και λειτουργούν με επιτυχία σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα. Η προμήθεια και εγκατάσταση των Σταθμών Φόρτισης, έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Med EnernetMob, με στόχο την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων αστικής και περιαστικής μετακίνησης, που οδηγούν σε δραστική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα EnernetMob η Περιφέρεια Θεσσαλίας προμηθεύτηκε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τρεις Σταθμούς Φόρτισης διπλής εξόδου, σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης, διασύνδεσης και προβολής τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης των σημείων φόρτισης.

Με βάση τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 75 φορτίσεις με μέσο όρο φόρτισης 2,5 ώρες ανά ημέρα.

Οι Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται:

– στο νέο κτίριο της Περιφέρειας (Καλλισθένους και Θεοφράστου) στη Λάρισα

-στο κτίριο της Π.Ε. Μαγνησίας (Ελ. Βενιζέλου & Αναλήψεως) στο Βόλο και

-στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών -ΚΤΕΟ στον οικισμό της Σωτήρας στα Τρίκαλα

Για να φορτίζουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδεθούν μέσω κινητού τηλεφώνου στην εφαρμογή Blink International ή να προμηθευτούν δωρεάν την κάρτα πρόσβασης στους Σταθμούς Φόρτισης από τις παρακάτω Υπηρεσίες της Περιφέρειας:

-Λάρισα: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου Λάρισα, τηλ. 2413506236

-Βόλος: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ελ. Βενιζέλου & Αναλήψεως) τηλ. 2421352484

-Τρίκαλα: (Δ/νση Τεχνικών έργων, Βασίλη Τσιτσάνη 31) τηλ. 2431351524 και στα τηλ. 2431353368, 241353319 (Δ/ση Μεταφορών και Επικοινωνιών-ΚΤΕΟ, Σωτήρα)

Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεξεργάζεται νέο σχέδιο για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του EnerNETMob και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που περιλαμβάνει:

– παραγωγή βίντεο διάρκειας 3-4 λεπτών (με υπότιτλους στα Αγγλικά) με αναφορά στις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του EnerNETMob και τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου,

– παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού επικοινωνιακού υλικού

– σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε άλλους συμπληρωματικούς τομείς χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Συγχρονιζόμαστε με τις ανάγκες της εποχής και την ευρωπαϊκή κατεύθυνση για green deal έργα που προστατεύουν το περιβάλλον, μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οδηγούν την Ευρώπη στο να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κάνουμε βήματα στην ηλεκτροκίνηση και δίνουμε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους, στους Σταθμούς Φόρτισης που εγκαταστήσαμε. Η ηλεκτροκίνηση είναι η πράσινη επιλογή του μέλλοντος που συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο όχι μόνο στη σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη και έχει βραβευτεί για το σύνολο της περιβαλλοντικής της πολιτικής με το πρώτο βραβείο Green Award 2021 στην κατηγορία «Πρότυπες Περιβαλλοντικές Πολιτικές σε Περιφέρεια» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου