ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά 25 οικονομικά «μυαλά» υποδέχεται το Π.Θ. στον διαγωνισμό για την ολυμπιακή ομάδα

συνολικά-25-οικονομικά-μυαλά-υποδέχε-157537

Πριν την έναρξη της εξέτασης θα βραβευτεί η περσινή εθνική αποστολή

Συνολικά 25 οικονομικά «μυαλά» από όλη την Ελλάδα υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στις εγκαταστάσεις του κτιρίου «Ματσάγγου» όπου εδρεύει το τμήμα, θα φιλοξενηθεί η τρίτη φάση «Αριστοτέλης» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών 2022, από την οποία θα προκύψει η πεντάδα που θα λάβει μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών, που πρόκειται να διεξαχθεί στη Σανγκάη. Φέτος μάλιστα, η Ελλάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα κατάκτησης μεταλλίου, που θα οδηγήσει τους διακριθέντες, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις, στο κατώφλι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών σε όποιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο επιθυμούν!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή οικονομικής φυσικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκά Ζαχείλα, η τρίτη φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στο κτίριο Ματσάγγου και θα συμμετάσχουν 25 μαθητές της α’, β’ και γ’ τάξης του λυκείου που διακρίθηκαν στη β’ φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Σύρο, Κέρκυρα, Γιάννενα και από τη Μαγνησία, οι οποίοι θα δοκιμαστούν σε θέματα οικονομικών επιστημών.

Οπως σημειώνει ο κ. Ζαχείλας, τα οικονομικά είναι ένα μάθημα που διδάσκεται μόνο στην γ’ τάξη του λυκείου, ωστόσο είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν συμμετοχές μαθητών από μικρότερες τάξεις. Η εξέταση θα διαρκέσει τρεις ώρες, έως και τις 3μ.μ. και οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να βάλουν τα δυνατά τους, καθώς από πέρυσι ισχύει ως Νόμος του Κράτους η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των ολυμπιονικών σε όποιο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Ελληνικού Πανεπιστημίου επιθυμούν άνευ πανελλαδικών εξετάσεων.

Πέρυσι, ο διαγωνισμός είχε διεξαχθεί διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν. Φέτος, ο διαγωνισμός θα γίνει διά ζώσης με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα αποτελέσει μία γιορτή για τις οικονομικές επιστήμες.

Με αφορμή την τελική φάση του διαγωνισμού, θα βραβευτούν οι περσινοί νικητές του «Αριστοτέλη», οι πέντε μαθητές δηλαδή που συγκρότησαν την εθνική ολυμπιακή αποστολή που έλαβε μέρος στην 4η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών στη Λετονία.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει μισή ώρα πριν την έναρξη της εξέτασης, στις 11:30 το πρωί. Θα τιμηθούν πέντε μαθητές που έλαβαν τρία βραβεία και δύο επαίνους και συγκεκριμένα οι: Αδαμαντία Τσεκούρα από το Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έλαβε 1ο βραβείο, Βασίλειος Μαλασίδης από το Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έλαβε 2ο βραβείο, Δαυίδ Μπεγκτζανιάν από το Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έλαβε 3ο βραβείο και οι Κωνσταντίνος – Ιάκωβος Τζελέπη από το Πρότυπο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης και Αριστοτέλης – Γεώργιος Κωστόπουλος από το ΓΕΛ Πειραιά οι οποίοι έλαβαν έπαινο.

«Είναι μία καλή ευκαιρία οι φετινοί υποψήφιοι να γνωρίσουν τους περσινούς υποψηφίους και να μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει μία συμμετοχή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών», τονίζει ο κ. Ζαχείλας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου