ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικη εταιρεία μηχανικών Συμμετέχει στο μεγαλύτερο ενεργειακό έργο του πλανήτη

βολιώτικη-εταιρεία-μηχανικών-συμμετ-266259

Η SDENG, που εδρεύει στο λιμάνι του Βόλου, στην πολυεθνική ομάδα μελέτης σε έργο της Αρκτικής, στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες – κολοσσοί

Βολιώτικη εταιρεία μηχανικών, η SDENG, επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα, που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη χερσόνησο Gytan της Αρκτικής, έργο της NOVATEK, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου της Ρωσίας και έβδομης μεγαλύτερης εταιρείας δημοσίων συναλλαγών παγκοσμίως.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

H Βολιώτικη SDENG συμμετέχει σε πολυεθνική ομάδα 100 εξειδικευμένων μηχανικών, που σχεδιάζουν ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cloud. Η συμμετοχή της SDENG στο, τεράστιας σημασίας και όγκου, έργο, αφορά στο δομικό κέλυφος των πλωτών τραίνων διύλισης, συνολικού βάρους 125.000 μετρικών τόνων χάλυβα. Το έργο, για την κατανόηση των ειδικών, σχεδιάζεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ΒΙΜ στο ύψιστο επίπεδο LOD500.

Στο έργο της Αρκτικής (ARCTIC LNG2), συμμετέχουν εταιρείες – κολοσσοί στο τομέα της ενέργειας, από τη Ρωσία, την Κορέα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Κίνα. Το ARCTIC LNG2 της NOVATEK περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κοιτάσματος Utrenneye, το οποίο βρίσκεται στην πλούσια σε υδρογονάνθρακες χερσόνησο Gydan και την κατασκευή μιας μονάδας LNG στην ίδια περιοχή.

Η μονάδα θα αποτελείται από τρία τραίνα υγροποίησης, με συνολική παραγωγική δυναμικότητα 19,8 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου τρένου προγραμματίζεται για το 2023, ενώ τα υπόλοιπα δυο θα ακολουθήσουν το 2024 και 2026, αντίστοιχα.

Το «εισιτήριο» της επιλογής των μηχανικών της SDENG, που έχει την έδρα της στο λιμάνι του Βόλου, ήταν η εξειδικευμένη γνώση στην offshore τεχνολογία που έχει συσσωρεύσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις συμμετοχές της στα μεγαλύτερα ενεργειακά projects και στις πέντε ηπείρους.

«Είμαστε πολύ τυχεροί που ηγούμαστε μιας ομάδας που συμμετέχει στο ξεχωριστό αυτό έργο, το οποίο αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη και δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς της εταιρείας, για ακόμη μια φορά, να ξεχωρίσουν διεθνώς για την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία», λέει ο πολιτικός μηχανικός (MSc), Άρης Θεοδώρου.

Και ο μηχανολόγος Βασίλης Γάστης συμπληρώνει: «Είμαστε περήφανοι που καταφέρνουμε να υψώσουμε, επιχειρηματικά, την ελληνική σημαία στο μακρινό αυτό σημείο του πλανήτη, στον αρκτικό κύκλο, και ταυτόχρονα τυχεροί που μπορούμε να μοιραστούμε γνώση σε ένα, άκρως υψηλής τεχνολογίας, έργο».

Το προφίλ της εταιρείας

Η SDENG, με έδρα τον Βόλο (κτίριο τερματικού «Ιάσων» Γ, λιμάνι Βόλου) είναι η κορυφαία εταιρεία μηχανικών στην Ελλάδα, που ασχολείται αποκλειστικά με υπηρεσίες λεπτομερούς μηχανικής για μεγάλες εργολαβικές και μηχανολογικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Η SDENG μπορεί να παρέχει τεράστιο όγκο υπηρεσιών μηχανικής από χάλυβα και λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο εξειδικευμένο λογισμικό για Μοντελοποίηση Πληροφοριών Κτιρίων (BIM).

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες μηχανικού για μεσαίας, μεγάλης και υπερμεγάλης κλίμακας δομικά έργα χάλυβα.

Η αποστολή της SDENG είναι να προσφέρει εξαιρετικές ιδέες και λύσεις. Η δουλειά της ξεκινά με την κατανόηση της επιχείρησης, της επωνυμίας και της αποστολής του πελάτη. Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων τους και του πλαισίου στο οποίο αγωνίζονται, η εταιρεία συνδυάζει τη γνώση, την τεχνογνωσία και τα ταλέντα της ομάδας της για να υπερβεί τους στόχους τους και να θέσει νέα πρότυπα.

Συνεχείς προσπάθεια της SDENG να βελτιώνει την ικανότητά της, να σκέφτεται έξω από τα όρια για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και αναμενόμενες προκλήσεις.

Κινούμενη στη βασική αρχή ότι μια εκλεπτυσμένη επιστήμη της μηχανικής οδηγεί στις πιο αποτελεσματικές λύσεις, με αποτέλεσμα λιγότερα υλικά και μειωμένο κόστος, τα σχέδια της εταιρείας είναι ευαίσθητα σε αρχιτεκτονικούς στόχους που καταλήγουν σε χαρακτηριστικές και διαχρονικές κατασκευές.

Το έργο αφορά στην κατασκευή μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη χερσόνησο Gytan της Αρκτικής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου