ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το δημαρχείο στην Ζαγορά που εντάχθηκε στο ΠΕΠ

αναβαθμίζεται-ενεργειακά-το-δημαρχε-450013

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου στην Ζαγορά, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό – διατηρητέο κτίριο – Αρχοντικό Φρόνιμου, διασφάλισε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά την έγκριση της υποψηφιότητας στην πρόσκληση με τίτλο “Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία”- ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Αξιοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία και χρηματοδοτικά προγράμματα και αναπτύσσοντας αποτελεσματικές συνεργασίες, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου αντιμετωπίζει τις ελλείψεις σε τεχνικό κυρίως προσωπικό, θέματα διαχειριστικής επάρκειας κ.α., με προγραμματικές συμβάσεις όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, εξασφαλίζοντας το έργο προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

“Αντιμετωπίζουμε την υποστελέχωση με συνεργασίες, διεκδικούμε πιστώσεις με τεκμηριωμένες προτάσεις και αξιοποιούμε δράσεις, προγράμματα, ενέργειες οι οποίες ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

Με το συγκεκριμένο έργο, δεν διασφαλίζουμε μόνο τη βιωσιμότητα ενός ιστορικού κτιρίου, διατηρώντας τις μνήμες, τις εικόνες, την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, παραδοτέες στις επόμενες γενιές,.

Στέλνουμε ως Δημοτική Αρχή ένα ακόμη μήνυμα σε κάθε δημότη, σε κάθε αγρότη, σε κάθε επιχειρηματία, σε κάθε επισκέπτη, σε όλους τους πολίτες και τους φορείς πως το περιβάλλον μάς αφορά όλους, κάθε μέρα» τονίζει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης.

Ο ίδιος επισήμανε: «Νοιαζόμαστε για πολύτιμους υδατικούς πόρους που χάνονται σε παλιά συστήματα ύδρευσης και σε αρδευτικά κανάλια και διασφαλίζουμε νέα σύγχρονα δίκτυα, λειτουργικά και για ανάγκες πυρόσβεσης.

Ενδεικτικά επίσης αναφέρω ότι αναβαθμίζουμε ενεργειακά σχολεία, δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, υποστηρίζουμε την ανακύκλωση, τις χρήσεις ΑΠΕ όχι μόνο για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και τις λειτουργικές δαπάνες, αλλά για να διορθώσουμε όσα μας οδήγησαν σήμερα εδώ, στην κλιματική κρίση.

Σηματοδοτούμε με την ενεργειακή παρέμβαση σε ένα εμβληματικό κτίριο του Δήμου μας, το βιώσιμο περιβάλλον στο οποίο όλοι θέλουμε να ζούμε και να συνεισφέρουμε σε αυτό για να το αποδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Τέλος, ο δήμαρχος συγχαίρει όλο το προσωπικό της εταιρείας “Αναπτυξιακή Πηλίου ΑΕ”, του φορέα σύνταξης των απαιτούμενων μελετών καθώς και του άρτιου φακέλου υποψηφιότητας για την υποβολή του έργου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία σε μια ακόμη προγραμματική συμφωνία μας, τον Δήμο Αγιάς για την πρόθυμη υποστήριξη στο θέμα της τεχνικής επάρκειας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τις υπηρεσίες του για την άμεση ανταπόκριση σε αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κ.α., τους συνεργάτες, μελετητές και το προσωπικό του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου