ΤΟΠΙΚΑ

Μειώνεται στο μισό η διαδρομή Λεφοκάστρου – Καλάμου

μειώνεται-στο-μισό-η-διαδρομή-λεφοκάσ-583705

Αναδείχθηκε εργολάβος, που θα αναλάβει την κατασκευή οδικής σύνδεσης σε μήκος 6,2 χιλιομέτρων

Στο μισό αναμένεται να μειωθεί η διαδρομή Λεφοκάστρου – Καλάμου μέσω της νέας σύνδεσης, που θα κατασκευάσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου του έργου σύνδεσης οικισμού Λεφοκάστρου με τον οικισμό Καλάμου της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής, προϋπολογισμού 760.500 ευρώ και στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αναδείχθηκε ανάδοχος.

Το έργο θα αναλάβει η εταιρεία ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ η οποία προσέφερε έκπτωση 44,15% διαμορφώνοντας το τελικό κόστος του έργου στις 424.721,08 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού που συνδέει τον Κάλαμο με το Λεφόκαστρο, η διέλευση της οποίας είναι εξαιρετικά δυσχερής ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Η χάραξη της νέας οδού θα προσαρμοστεί στη χάραξη της υφιστάμενης.

Η σύνδεση του Λεφοκάστρου με τον Κάλαμο γίνεται σήμερα μέσω των οδών Λεφόκαστρο – Αργαλαστή, μήκους περίπου 8,30 χλμ. και Αργαλαστή – Κάλαμος, μήκους περίπου 6,60 χλμ. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 14,90 χλμ.

Με την υλοποίηση του έργου η σύνδεση των οικισμών θα γίνεται από τα οδικά τμήματα, συνολικού μήκους 6,2 χλμ.:

-Ασφαλτοστρωμένη οδός Λεφόκαστρο – Διασταύρωση με αγροτική οδό προς Κάλαμο, μήκους περίπου 3,0 χλμ.

-Αγροτική οδός προς Κάλαμο, μήκους περίπου 3,2 χλμ., η οποία αποτελεί το αντικείμενο του έργου.

Με το συγκεκριμένο έργο θα διευκολύνονται οι μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών και θα επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα της πρόσβασης για τους αγρότες της περιοχής. Σημειώνεται ότι ο δρόμος διέρχεται σε όλο το μήκος του από καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου