5.372 φοιτητές διεκδικούν στεγαστικό επίδομα ~ Πληθώρα αιτήσεων για τα 1000 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-10, 14:30:52
Στην εστία οι αιτήσεις θα υποβληθούν μετά την ανακοίνωση των βάσεων, καθώς εκεί φιλοξενούνται μόνο πρωτοετείς φοιτητές
5.372 φοιτητές διεκδικούν στεγαστικό επίδομα ~ Πληθώρα αιτήσεων για τα 1000 ευρώ

Αιτήσεις και για τη δωρεάν σίτιση, που θα συνεχιστεί από το νέο ακαδημαϊκό έτος

Στους 5.372 ανέρχονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ήδη έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να λάβουν το στεγαστικό επίδομα από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Πρόκειται για φοιτητές το οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ τον χρόνο και διεκδικούν το επίδομα των 1.000 ευρώ για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα στέγασης σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήδη 5.372 φοιτητές έχουν υποβάλει αιτήσεις για να λάβουν το στεγαστικό επίδομα. Πέρυσι το επίδομα είχε δοθεί σε περίπου 3.000 φοιτητές. Φέτος το επίδομα αναμένεται να διεκδικήσει τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός φοιτητών καθώς δικαιούχοι είναι και οι φοιτητές των τμημάτων των πρώην ΤΕΙ που ενσωματώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές τους δηλώσεις μετά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι και οι πρωτοετείς φοιτητές ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 είναι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Παράλληλα με τη διεκδίκηση του στεγαστικού επιδόματος, φοιτητές υποβάλλουν δηλώσεις και για τη δωρεάν σίτισή τους από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για τη χορήγηση της δωρεάν σίτισης, μέσα από την κατάλληλη διαδικτυακή πλατφόρμα του Π.Θ. (https: //merimna.uth.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ιδρυματικού τους λογαριασμού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 30 Ιουλίου. Μέχρι στιγμής και μόνο από φοιτητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο έχουν υποβληθεί 252 αιτήσεις, αναμένεται όμως ο αριθμός τους να είναι πολλαπλάσιος. Πέρυσι άλλωστε είχαν εκδοθεί περί τις 2.500 κάρτες σίτισης.

 

Στη φοιτητική εστία

Στη φοιτητική εστία όπου λειτουργούν 40 δωμάτια, οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται τον Σεπτέμβριο και εφόσον ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και οι επιτυχόντες.

Στη φοιτητική εστία του Βόλου γίνονται δεκτοί μόνο πρωτοετείς φοιτητές και μόνο για ένα έτος και οι αιτήσεις θα γίνουν μαζί με τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα τμήματα στα οποία έχουν περάσει. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος εξετάζεται η δυνατότητα υποβολής μόνο ηλεκτρονικών αιτήσεων κι όχι διάζώσης στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=