Απεργούν την Τρίτη και οι καθαρίστριες στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-21, 12:39:54
Απεργούν την Τρίτη και οι καθαρίστριες στη Μαγνησία

Το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε την Παρασκευή Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Μετά την εισήγηση της Διοίκησης που παρουσίασε η πρόεδρος Μαρία Πλαγερά, έγινε συζήτηση με τα μελή του σωματείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο κλάδο καθαριότητας και γενικά όλη η εργατική τάξη μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ από την κυβέρνηση ΝΔ.

Από την εισήγηση τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι «το δίλημμα που προσπαθούν να ξανασερβίρουν, ανάμεσα στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και την «ανάπτυξη για όλους», που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ψεύτικο. Ότι, τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Θέλουν γρήγορα να ξεμπερδεύουν με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση, να ολοκληρώσουν το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και πλήρους ελευθερίας των μεγαλοεργοδοτών να ξεζουμίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους…».

Επιπλέον, έγινε εκτενής συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» της κυβέρνησης, το οποίο –όπως ειπώθηκε- «αποτελεί ωρολογιακή βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων ενώ παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων. Εν ολίγοις η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί στα σχέδια της το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, για να βάλει τα σωματεία στο γύψο και προωθεί το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα αντικαταστήσει τον ν.1264/82».

Στην λήξη της Γ.Σ. αποφασίστηκε η συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και στην κινητοποίηση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου και συμπόρευση στον κοινό απεργιακό αγώνα με δεκάδες μεγάλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και με τα πρωτοβάθμια σωματεία καθαριστριών του Πειραιά και της Αθήνας.

Επιπλέον, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τις συμβασιούχες  καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων που μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων τους από το υπουργείο Παιδείας και την άμεση παρέμβαση στις δημοτικές αρχές του νομού Μαγνησίας για την ένταξη στα ΒΑΕ όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, χωρίς προϋποθέσεις όπως γίνεται σήμερα αφού μόνο οι καθαρίστριες που καθαρίζουν πάνω από 17 σχολικές αίθουσες τα λαμβάνουν.

Και τέλος, η κλιμάκωση των παρεμβάσεων για τις καθαρίστριες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά και την παράταση της σύμβασης που έγινε από την πρυτανική αρχή, με πάγιο αίτημα να υπογραφτεί σύμβαση αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=