ΤΟΠΙΚΑ

Οδύσσεια η επιστροφή στο Μόναχο για 170 επιβάτες

οδύσσεια-η-επιστροφή-στο-μόναχο-για-170-ε-391209

Σε μία ατέλειωτη οδύσσεια εξελίχτηκε η επιστροφή στη Γερμανία για 170 επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν από τη Νέα Αγχίαλο στο Μόναχο με την αεροπορική εταιρεία Condor το Σάββατο το απόγευμα.

Το αεροπλάνο που προηγουμένως είχε προσγειωθεί στον αεροδιάδρομο του πολιτικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου παρουσίασε μηχανική βλάβη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο. Οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι αδύνατο να γίνει η πτήση και έτσι δόθηκε εντολή το αεροπλάνο να καθηλωθεί στο έδαφος. Οι 170 περίπου επιβάτες, στην πλειοψηφία τους τουρίστες σύμφωνα με πληροφορίες, με τις αποσκευές και τα εισιτήρια στα χέρια ενημερώθηκαν ότι η πτήση ακυρώνεται. Οι άνθρωποι της αεροπορικής εταιρείας σε συνεργασία με το προσωπικό του αεροδρομίου προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη και για τη δική τους ασφάλεια, όπως ωστόσο είναι φυσικό αρκετοί ήταν εκείνοι που δυσφόρησαν αφού θα έπρεπε να παρατείνουν χωρίς δική τους ευθύνη την επιστροφή τους κατά μία μέρα.

Τα βάσανα των επιβατών όμως δεν τελείωσαν εκεί, αφού οι περισσότεροι υποχρεώθηκαν να ταξιδέψουν εκτός Βόλου για να κοιμηθούν το Σάββατο το βράδυ, αφού τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη ήταν sold out λόγω της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πόλο Γυναικών και στις παρυφές της πόλης τα υπόλοιπα καταλύματα ήταν επίσης γεμάτα λόγω σεζόν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αεροπορική εταιρεία Condor αποφάσισε να διοχετεύσει τους επιβάτες στη Λάρισα, από όπου ταξίδεψαν χθες το απόγευμα ξανά προς Βόλου, για να αναχωρήσουν τελικά για Μόναχο με την Condor βέβαια αλλά με άλλο αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για να τους παραλάβει. Το αεροσκάφος που υπέστη τη ζημιά επέστρεψε άδειο στο Μόναχο, όπου προβλέπεται να γίνει εξονυχιστικός μηχανικός και τεχνικός έλεγχος μετά τη βλάβη που υπέστη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου