Τελεσίγραφο σε οφειλέτες ~ Βροχή από ραβασάκια

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-20, 17:15:52
Από το ΚΕΑΟ Βόλου έφυγαν περίπου 500 προσωπικές επιστολές προς οφειλέτες για να σπεύσουν εντός 20ημέρου να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους
Τελεσίγραφο σε οφειλέτες ~ Βροχή από ραβασάκια

«Ελάτε να πληρώσετε για να μην κινηθούν αναγκαστικά μέτρα» λέει ο ΕΦΚΑ

Την ώρα που χιλιάδες οφειλέτες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα, βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας περιμένοντας από μέρα σε μέρα να κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών σε 120 δόσεις, το οποίο έχει προαναγγελθεί εδώ και έξι μήνες, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών του ΕΦΚΑ Βόλου έφυγαν εκατοντάδες ραβασάκια σε οφειλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πάνω από 500 ραβασάκια απεστάλησαν ήδη από το ΚΕΑΟ σε αντίστοιχους οφειλέτες των ταμείων. Οποιος εξ αυτών δεν ξεκινήσει να ξεπληρώνει τα χρέη του σε 20 μέρες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχετήρια.

Ο εφιαλτικός αυτός ορίζοντας αφορά άμεσα στους οφειλέτες εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε προηγούμενο διακανονισμό των οφειλών τους και πιέζονται τώρα προκειμένου να σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Πρόκειται για εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, αλλά και φυσικά πρόσωπα, των οποίων οι οφειλές βρίσκονται πλέον σε πλήρη γνώση του ΚΕΑΟ, που απέστειλε ατομικές ειδοποιήσεις προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους εφάπαξ ή τμηματικά.

 

Συνέπειες μη συμμόρφωσης

Οποιος εκ των οφειλετών εντός 20 ημερών μετά την κοινοποίησή τους δεν προβεί σε ρύθμιση των χρεών του ή τουλάχιστον δεν αρχίσει να καταβάλλει ένα «εύλογο», όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ αν και αυτό δεν καθορίζεται επακριβώς, ποσό «έναντι οφειλής», τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Σημειώνεται πως ως μέγιστος χρόνος κοινοποίησης θεωρείται ένα 15ήμερο μετά την αποστολή της σχετικής ειδοποίησης. Με άλλα λόγια, ο οφειλέτης έχει το πολύ 35 μέρες στη διάθεσή του για να προβεί σε κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση της αποπληρωμής των οφειλών του.

Ως μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θεωρούνται οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακόμα και σε ακίνητα (σε περίπτωση οφειλών προς το ΙΚΑ). Μάλιστα, τα μέτρα θα εφαρμόζονται εφεξής άμεσα, δεδομένου ότι είναι το ίδιο το ΚΕΑΟ και όχι ο ΕΦΚΑ που θα εισπράττει τις δόσεις από τις ρυθμίσεις. Ετσι, με το που ένας οφειλέτης δεν καταβάλλει στην ώρα της μία δόση, χάνει όχι μόνο τη ρύθμισή του, αλλά άμεσα την ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=