Ζητά αναβάθμιση της Α΄ Βι.Πε. Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-23, 19:59:24
Ζητά αναβάθμιση της Α΄ Βι.Πε. Βόλου

Ζητά με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

 

Νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση και αξιοποίηση των Βι.Πε. και συγκεκριμένα της Α’ Βι.Πε. Βόλου ζητά με επίκαιρη ερώτηση, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή ο βουλευτής Μαγνησίας, "Η Α’ Βι.Πε. Βόλου, μία από τις παλαιότερες της χώρας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και τα δίκτυά της. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δ.Σ. του Φορέα Αυτοδιαχείρισης Βι.Πε. το νομοθετικό πλαίσιο κρίνεται ανεπαρκές.

Είναι αδήριτη ανάγκη η λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών προκειμένου να ρυθμιστούν:

 Α) οι σχέσεις των Φορέων Διαχείρισης Βι.Πε. με τους οικείους ΟΤΑ προκειμένου τα τέλη να αντιστοιχούν ακριβώς σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις εκτός Βι.Πε.. Η λογική ότι «εκεί είναι βιομήχανοι και έχουν λεφτά», πρέπει να εκλείψει προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Β) Είναι αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση για την πρόσβαση των Φορέων Διαχείρισης Βι.Πε. στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές τέτοιων περιοχών. Δεν πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά για υποδομές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι Φορείς Διαχείρισης δεν είναι επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στις Α’ και Β’ Βι.Πε. Βόλου υπάρχουν δεκάδες αναξιοποίητα γήπεδα, αλλά και εργοστάσια τα οποία κυριολεκτικά ρημάζουν. Η πολιτεία οφείλει να βελτιώσει τις συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων".

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος με την επίκαιρη ερώτησή του, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση, βελτίωση και εν τέλει αξιοποίηση των Βι.Πε. μέσω των Φορέων Αυτοδιαχείρισης".

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=