Ασκηση: Διάσωση τραυματία σκιέρ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου [photos]

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-21, 20:38:35
Ασκηση: Διάσωση τραυματία σκιέρ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου [photos]

Διάσωση τραυματία σκιέρ σε Χιονοδρομικό Κέντρο, ήταν το σενάριο της άσκησης που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Το σενάριο της άσκησης, που εκτελέστηκε με επιτυχία, είχε ως εξής:

Αθλητής Σκιέρ ξεφεύγει από την πορεία της πίστας και καταλήγει σε πλαγιά 30 μέτρων. Αμέσως γίνεται ειδοποίηση στο κέντρο Επιχειρήσεων της Ομάδας που βρίσκεται στο Κέντρο του χιονοδρομικού και 15 μέλη αναλαμβάνουν ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό και αμέσως αναχωρούν για το σημείο του συμβάντος.

Με την άφιξη της πρώτης υποομάδας, ασφαλίζεται ο χώρος και δημιουργεί σημεία πρόσδεσης και κατάβασης για να μπορέσει να κατέβει η ομάδα Πρώτων Βοηθειών.

Μόλις κατεβαίνει η ομάδα Πρώτων Βοηθειών, προσεγγίζει με ασφάλεια τον τραυματία, κάνει έλεγχο και εκτίμηση της κατάστασης του και των τραυμάτων, ξεκινάνε την διαδικασία αντιμετώπισης των τραυμάτων και στο τέλος γίνεται η ακινητοποίηση του στην σανίδα ακινητοποίησης. Όταν έρχεται το φορείο, τοποθετείται η σανίδα μέσα σε αυτό και ασφαλίζεται με ιμάντες πρόσδεσης.

Από εκεί και μετά, η διαδικασία ανέλκυσης γίνεται με Τεχνικές, χρησιμοποιώντας σχοινιά, τροχαλίες, φρένα και μεταφέρεται με ασφάλεια μέχρι την κορυφή της πλαγιάς.

Τοποθετείται στην συνέχεια σε χιονοφορείο και μεταφέρεται σε όλη την διαδρομή των πιστών του χιονοδρομικού με Σκι μέχρι το πάρκινκ, όπου εκεί περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει. Πέρας Άσκησης.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ευχαριστεί τον υπεύθυνο λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, κ. Γρηγόρη Ιγγλέση για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του, όλους τους υπεύθυνους του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την συνεργασία και τον δάσκαλο του Σκι και μέλος της Ομάδας Στέλιο Ταστσόγλου για την εκμάθηση χειρισμού και μεταφοράς του χιονοφορείου και συγχαίρει όλους που συμμετείχαν.

[φωτό: Λέσχη Ειδικικών Δυνάμεων Μαγνησίας}

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=