Μαθητές του Γυμνασίου Κ. Λεχωνίων στην Πολωνία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-09, 13:44:34
Μαθητές του Γυμνασίου Κ. Λεχωνίων στην Πολωνία

Το Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Xenophobia Musical Movement – Fighting Fear», έλαβε μέρος στη 2η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας στην πόλη Myslowice, από τις 21 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Στη δράση αυτή πήραν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία και Ελλάδα.

Από το Γυμνάσιο Κ. Λεχωνίων έλαβαν μέρος οι μαθητές Γρηγοριάδη Μαρία και Φωτεινή Φεργάδη από τη Β΄τάξη και οι μαθητές Αμυγδαλοπούλου Αικατερίνη, Αϋφαντής Κωνσταντίνος και Κουκουβίνης Δημήτριος από τη Γ΄τάξη. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Μπουτζιώνας Νικόλαος, Μπούκλα Έλλη και Ξάφης Κωνσταντίνος.

Κεντρικός άξονας των δράσεων του προγράμματος ήταν η προετοιμασία μιας σύνθετης μουσικο- θεατρικής παράστασης με θέμα την καταπολέμηση της ξενοφοβίας. Κεντρικοί πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και ερμηνευτές του έργου ήταν οι ίδιοι οι μαθητές των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το αποτέλεσμα αυτής της παν-ευρωπαϊκής συνεργασίας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, σε πραγματικό κοινό, την τελευταία ημέρα της συνάντησης.   

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Πολωνία οι μαθητές είχαν ακόμη την ευκαιρία να επισκεφτούν τις πόλεις Κατοβίτσε και Κρακοβία. Επίσης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-μουσεία Auschwitz και Birkenau όπου και ενημερώθηκαν για τα γεγονότα που διαδραματίστκαν την χρονική περίοδο 1940-1945. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=