5.000 αιτήσεις για τα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-08, 19:45:51
5.000 αιτήσεις για τα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ Βόλου

Μόνο ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά

 

Οσοι πρόλαβαν - πρόλαβαν. Από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου υποχρεωτικά οι αιτήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά θα γίνονται ηλεκτρονικά. Έντυπες αιτήσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων του ΕΦΚΑ στον Βόλο θα παραλαμβάνουν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Σημειώνεται πως μέχρι και χθες έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5.000 αιτήσεις για την καταβολή αναδρομικών.

Λόγω του συνωστισμού που συνεχίζεται να παρατηρείται στα ταμεία, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες ότι από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά μέσω διαδικτύου κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του Φορέα.

Βέβαια μπορεί μεν ο ΕΦΚΑ να εκτιμά ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του Φορέα, διευκολύνει τους συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή ενώ επιπλέον δίνεται η δυνατότητα υποβολής και συμπληρωματικής αίτησης, η ταλαιπωρία όμως θα συνεχιστεί. Οι συνταξιούχοι θα είναι πλέον υποχρεωμένοι αντί στον ΕΦΚΑ να απευθύνονται πλέον στους λογιστές τους, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές αφενός και αφετέρου δεν πρόκειται να ρισκάρουν να υποβάλλουν μόνοι τους ηλεκτρονικά την αίτηση, όταν μπορούν αυτό να το κάνουν με τη συνδρομή κάποιου ειδικού.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό, πως παρότι ο ΕΦΚΑ από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, έδωσε τη δυνατότητα να γίνονται και ηλεκτρονικά για να μην παρατηρείται συνωστισμός στα ταμεία, οι συνταξιούχοι φαίνεται ότι εξακολουθούσαν να προτιμούν τη δια ζώσης συναλλαγή με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός στις υπηρεσίες της οδού Θρακών στον Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=