Δήμος Βόλου: Περιμένουμε διευκρινίσεις της κ.Κολυνδρίνη για τη βασιμότητα δηλώσεων που της αποδίδονται

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-08, 11:53:09
Δήμος Βόλου: Περιμένουμε διευκρινίσεις της κ.Κολυνδρίνη για τη βασιμότητα δηλώσεων που της αποδίδονται

Αναφορικά με τη μη έγκριση μελέτης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων από το Δήμο Βόλου

 

Σχετικά με αναφορά της Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ότι κατά την προχθεσινή συνάντηση μελών της με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η τελευταία έδωσε "σαφή δέσμευση ότι καμία μελέτη που θα περιλαμβάνει την παραγωγή SRF ή RDF από τον Δήμο Βόλο δεν θα εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο", από την Δημοτική Αρχή Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Αν και η «ανακοίνωση» σύμφωνα με την οποία η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί μελέτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων από το Δήμο Βόλου δόθηκε από την γνωστή αναξιόπιστη κίνηση πολιτών, που λειτουργεί με κίνητρα εν πολλοίς αδιευκρίνιστα, εν τούτοις το γεγονός ότι δεν διαψεύστηκε μας επιτρέπει να εικάσουμε πως όντως έγινε.

Αυτό μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα: Ή ότι η κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει πλήρη άγνοια του θέματος ή ότι απλώς ψηφοθηρεί χαριεντιζόμενη με τους Λημνιούς και τους Μπαξεβανόπουλους ή ότι βρίσκεται σε ευθεία διάσταση με τον πολιτικό της προϊστάμενο, Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, που μόλις προ ημερών δήλωνε ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Ετσι αφού υπενθυμίσουμε ότι υπεύθυνη και αποκλειστικά αρμόδια για τα θέματα που αφορούν την πόλη του Βόλου είναι μόνο η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι θεσμικοί ή εξωθεσμικοί παράγοντας, που καμία σχέση έχουν με αυτήν, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επίσημες διευκρινίσεις για την βασιμότητα ή μη των δηλώσεων αυτών για να καθορίσουμε τη στάση μας.

Εμείς συνεχίζουμε με βάση τον εγκεκριμένο εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό και όχι τις επιθυμίες ή τις ιδεοληψίες κάθε πολιτικάντη ή κάθε τυχοδιώκτη. Προχωρούμε για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό Βόλο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και η τύχη των ανθρώπων του δεν θα ορίζεται από τους κάθε λογής Λημνιούς και όσους με πρακτικές και συμπεριφορές μιας απολιθωμένης πολιτικής σκέψης τον καθήλωσαν στην υπανάπτυξη και του στέρησαν μοναδικές αναπτυξιακές ευκαιρίες, βάσει των δυνατοτήτων που υπάρχουν και που εμείς αξιοποιούμε.

Απάντηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής Βόλου, από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου αναφέρονται τα εξής:

"Η Δημοτική Αρχή Βόλου για άλλη μια φορά και ελλείψει επιχειρημάτων προβαίνει σε έκδοση δελτίων τύπου που διακρίνονται για τον γέλωτα που προσφέρουν. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η φρασεολογία υποβιβάζει το επίπεδο που θα έπρεπε να διαθέτουν οι ανακοινώσεις μιας επίσημης αυτοδιοικητικής Αρχής και επικεντρώνουμε στο ένα και μοναδικό νόημα που βγαίνει: ότι ο Δήμος Βόλου με τέτοια Δημοτική Αρχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχάνων που θα έχουν στην πόρτα τους έτοιμο SRF (δεματοποιημένα σκουπίδια) για καύση και τον κάθε λογής εργολάβο που θα διαχειριστεί τη μονάδα επεξεργασίας με υπέρογκα λειτουργικά έξοδα που θα βαρύνουν τους Βολιώτες.

Αν η παράταξη που διοικεί αυτή τη στιγμή το Δήμο Βόλου θέλει να αποδείξει το αντίθετο ας απαντήσει ευθαρσώς στο εξής:

1)      Κατέθεσε τελικά αγωγή κατά της ΑΓΕΤ ο κύριος Δήμαρχος ή απλά κοροϊδεύει 150.000 συμπολίτες μας με τη μνημειώδη και μεγαλειώδη παρουσία του στα δικαστήρια στις 3-5-2018; Αν υπάρχει έστω η παραμικρή ευθιξία και πολιτικό θάρρος ας μας το αποδείξει με το ανάλογο δικόγραφο. Καθετί άλλο θα αποτελεί προσφερόμενη φενάκη προς τους Βολιώτες.

2)      Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το εν λόγω εργοστάσιο παραγωγής SRF ή μιλάμε μόνο για μια προμελέτη που βρίσκεται στον αέρα;

Δήμαρχε, ελπίζουμε να μην καταφύγετε ξανά σε εξύβριση ή συνειδητή παράφραση ονομάτων για να δημιουργηθούν εντυπώσεις κατά των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, διότι να σας ενημερώσουμε ότι στις 30-11-2018 καλείστε από τη δικαιοσύνη για αυτό το παράπτωμα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ευτυχώς έχει ημερομηνία λήξης τον Μάιο του 2019. Οι Βολιώτες πρέπει ενωμένοι να πουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ΟΧΙ στο εργοστάσιο παραγωγής SRF".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=