«Η Πρυτανεία δεν παρεμβαίνει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων των Τμημάτων»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-11, 20:15:46
«Η Πρυτανεία δεν παρεμβαίνει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων των Τμημάτων»

Η Πρυτανεία δεν παρεμβαίνει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα με αφορμή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου, με την οποία διαμηνύονταν ότι υπάρχει ενδεχόμενο πλήρους διακοπής των σχέσεων συνεργασίας Δήμου-Πανεπιστημίου μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος, Τάκη πολίτη για τους λόγους της μη πρόσκλησης του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου στην τελετή αναγόρευσης του Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο Διδάκτορα του τμήματος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρονται τα εξής:

"Η πρόσκληση όλων των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου στις επίσημες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση των Πρυτανικών Αρχών και της Διοίκησης του ιδρύματος. Κάθε παρέκκλιση από αυτή την βασική αρχή συνιστά θεσμικό ατόπημα και δεν συμβάλλει στην εμπέδωση της δημοκρατίας στον τόπο μας. 

Οι ακαδημαϊκές μονάδες-τμήματα του ΠΘ διατηρούν τη διοικητική τους αυτοτέλεια και αναλαμβάνουν πλήρως την οργανωτική ευθύνη των επιμέρους δράσεων και εκδηλώσεών τους. Η Πρυτανεία του ιδρύματος δεν παρεμβαίνει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων των τμημάτων, πόσο μάλλον σε οργανωτικά θέματα και επιλογές για τις οποίες δεν είναι ενήμερη.

Η εκπλήρωση των θεσμικών ρόλων μας αλλά και η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου αποτελούν από κοινού και ισοβαρώς μέριμνα κάθε πανεπιστημιακού δασκάλου αλλά και συνταγματική μας υποχρέωση". 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=