Πρώτο μπάνιο για τον «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ» στον Άναυρο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-18, 19:51:47
Πρώτο μπάνιο για τον «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ» στον Άναυρο

Το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουλίου, όπως συνηθίζεται τα τέσσερα τελευταία καλοκαίρια, μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» απόλαυσαν το μπάνιο τους, στην παραλία του Αναύρου, όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα Sea trac, έπειτα από συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία ανέλαβε και τη μετακίνησή τους, διαθέτοντας το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Το σύστημα Sea trac αποτελεί μια πρωτοποριακή διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους στη θάλασσα.
Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, πρέπει να αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά σημεία σχεδιασμού στην διαμόρφωση, κάθε οργανωμένης παραλίας.

Τα καλοκαιρινά μπάνια προσφέρουν σε όλους χαρά, ψυχαγωγία αλλά και τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης.

Ιδιαίτερα για τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι ο ιδανικότερος τρόπος εκγύμνασης (η ευεργετική δράση του νερού βοηθά σε μεγάλο βαθμό), εφόσον όμως δεν επιβαρύνεται με τις δυσκολίες προσβασιμότητάς τους στις παραλίες.

Ήδη, όπου υπάρχουν οι ειδικοί διάδρομοι, ο ανάλογος εξοπλισμός αλλά κυρίως το μηχανοκίνητο Seatrac ( μια σπουδαία και καταχωρημένη πατέντα από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών), τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Οπως ειδικότερα επισημαίνεται από τον "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ", "Όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρίες (σε όλες τις ηλικίες), μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Γι αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι προσπάθειες τοποθέτησης (κι ανάλογα η συντήρησή τους), σε όλες τις οργανωμένες παραλίες, όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί αποτελεί δικαίωμα όλων των ατόμων που ανήκουν σε μια πολιτισμένη χώρα.

Αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να γίνουν οι παραλίες προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία, καθώς η θάλασσα είναι κοινό αγαθό.

Η παραλία δεν πρέπει να είναι προνομιούχα περιοχή για κάποιους.

Η θάλασσα είναι κοινό αγαθό και είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να την απολαμβάνει κατά τον τρόπο που δίνατε.

Αυτό σημαίνει πρακτικά και ουσιαστικά, ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη των παραλιών είτε είναι δήμοι, είτε είναι ξενοδοχεία που έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, θα πρέπει να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.

Τα μηχανήματα που τοποθετούνται τελευταία είναι ένας μηχανισμός εύχρηστος και σημαντικός.

Το Δ.Σ. του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ"  ευχαριστεί και δημόσια την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η οποία -όπως αναφέρει - για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φρόντισε για την έγκυρη τοποθέτηση του πρωτοποριακού συστήματος seatrac, και όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων, καθώς επίσης να την ευχαριστήσει και για τη διάθεση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, για την μετακίνηση των μελών του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ".

Επίσης, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχει την γενική εποπτεία και φροντίζει για την ασφαλή κολύμβηση των μελών.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, από το 2014, αποτελεί πολύτιμος συμπαραστάτης και αρωγός των δράσεων του Σωματείου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=